Bábovka z Hokkaido tekvice fotorecept

evusik - fotkaevusik, 28. septembra 2015
Bábovka z Hokkaido tekvice (fotorecept)
Foto: evusik

Jesenné plody z našich záhradiek treba zužitkovať, tak som cez víkend upiekla z jednej polovice Hokkaida bábovku a druhú som pridala k dusenej hovädzine...

10
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
400 g
200 g
1 bal.
2 ks
200 ml
1 bal.
2 PL




Postup

  1. 1

    tekvicu Hokkaido, alebo inú oranžovú tekvicu nastrúhame nahrubo, pridáme všetky ostatné suroviny a zamiešame

    Bábovka z Hokkaido tekvice (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    necháme chvíľu odstáť, tekvica pustí šťavu a cesto zostane vláčnejšie

    Bábovka z Hokkaido tekvice (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    asi 2/3 cesta vylejeme do bábovkovej formy, do zvyšku zamiešame kakao a vylejeme do formy

    Bábovka z Hokkaido tekvice (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pečieme na 180°C asi 40-45 minút, upečenú bábovku vyklopíme na mriežku a necháme vychladnúť

    Bábovka z Hokkaido tekvice (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    vychladnutú bábovku môžeme pocukrovať

    Bábovka z Hokkaido tekvice (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a podávať napr. s kyslou smotanou

    Bábovka z Hokkaido tekvice (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    nabudúce pridám aj za hrsť orechov a bude ešte lepšia...

    Bábovka z Hokkaido tekvice (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    bábovku sme mali k nedeľnej káve, k obedu sme mali dusenú hovädzinu na zelenine samozrejme aj s hokaidom

    Bábovka z Hokkaido tekvice (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

kecemis
Evka krasne si spravila, viem si predstavit, aka bola jemna a chutna.
1x evusik
babav
Velmi pekna babovka , urcite vyskusam upiect aj ja podla tvojho receptu .
Hokkaido tekvicu mam velmi rada , ale na sladko som ju este nepouzila .
Vdaka za inspiraciu @evusik .
1x evusik
smejkad
ja som uz piekla z pecenej tekvice podla palokuchi a to bolo tiez famozne pecivko
chcem sa ale opytat, kde si zohnala taku krasnu formu?
1x evusik
alena45
tak toto skúsim už tento víkend ! Na balkóne mám dve maslové tekvice, ktoré počas lejakov praskli a včera som rozmýšľala čo s nimi. Aj to foto robí svoje.
1x evusik
evusik
@all ďakujem, že ste sa pristavili... poteší ma ak som vás inšpirovala :)

@smejkad formu mám už asi 2 roky a ešte nikdy som ju nepoužila, až teraz je silikónová ale taká pevná dobre sa v nej pieklo...

@alena45 túto bábovku som piekla prvý krát, nabudúce je určite vylepším nasekanými orechami a škoricou, ináč bábovka mala takú skoro až tvarohovú chuť...
robievam tieto mafiny podľa @kecemis a to je fakt výborný recept
 varecha.pravda.sk/recepty/tekvicove-muffiny-fotorecept/54...
alena45
ďakujem za tip. V sobotu sa zberám pozbierať v záhrade tekvice, ak som nemala nezvaného hosťa, malo bych ich byť do 20 kusov, recepty sa zídu, hoci ja mám ale fakt strašne rada pečenú tekvicu len tak, ako ju robievala stará mama. Len pečenú tekvicu.
evusik
@alena45 upečenú tekvicu mám aj ja rada...
nezvaní hostia nech ťa obchádzajú, ale tomu nezabrániš... nám tak miznú každý rok orechy, na konci sadu máme veľký orech s veľkými orechami a tenkou škrupinkou, my im hovoríme babáky a tie nám pravidelne niekto zbiera... tento víkend sme niečo nazbierali ale už tam ktosi bol :-( dnes ideme zase pozbierať tak uvidím... a tekvice mám ešte tiež v záhrade, ale tie nikto nechce asi majú na dedine dosť svojich :-)
smejkad
dakujem, katka :-)
priznam sa, ze mam z neho obavy, lebo uz male muffinove sa kadejako krutia a ohybaju ked ich plnim, co potom bude robit takato velka?
musela by som podlozit plech asi
ale co sa pecenia tyka, mne vyhovuje, nelepi, prepecie...
takze hladam a hladam a ak nenajdem, mozno si trufnem aj na silikon, uvidime :-)
a dakujem este raz :-)
jozka2
Ja som ti tu tvoju babovku pochvalila aj body dala,body presli a koment sa stratil,tak znovu,krasnu babovku si upiekla.Mam zamrazenu dynu tak skusim coi sa mi podari tak ako tebe.
1x evusik
evusik
@smejkad ja som tiež kedysi mala také mäkké silokónové formy a všetky som vyhodila a niektoré skončili u našej vnučky, má ich na hranie... tieto nové formy sú ale celkom iné sú pevné, dajú sa dobre prenášať, nemusia byť položené na plechu, ale ani tak nemám k nim veľkú dôveru, najradšej používam bábovkovú formu ktorá má možno aj 70 rokov a je ešte po mojej mame... ináč neviem kto má aké skúsenosti so silikónom ale mne sa zdalo, že sa to pieklo dlhšie ako v klasickej forme...
@tiginko :-) presne ako píšeš...
@jozka2 ďakujem... občas sa dejú veci medzi nebom a zemou ktorým nerozumieme :-) aj ja mrazím a používam na všeličo iné, v zime hlavne vnúčatám...
mracik9
evusik,krásna bábovka,mám tekvicu veľkú oranžovú,tak určite vyskúšam :))
1x evusik
alena45
upečené, síce nie ako bábovka, to by som si netrúfla, ale dala som do 3/4 pekáča. Cesto je vláčne, problém je, že som zasa šetrila cukrom a tak to budem musieť mládeži posypať práškovým cukrom, čo bežne nerobím. A naozaj trochu chutí akoby v koláči bol tvaroh.
1x evusik
evusik
@alena45 môj prvý impulz bol presne taký istý, ale mám skúsenosti, že ten cukor tam jednoducho musí byť... pritom výsledný koláč nie je presladený... som rada, že si vyskúšala :)
violeta
V mrazničke som mala pyré z Hokaido tekvice, použila som ho v tvojom recepte @evusik , zrejme preto mi zostala bábovka hutnejšia, chuťovo je ale výborná. Nabudúce vyskúšam z čerstvej, ďakujem za recept.


1x evusik
evusik
@Violeta ja ďakujem za vyskúšanie, ja si tiež robím pyré a keď robím koláč alebo mafiny z pyré a zdá sa mi moc husté tak ho rozriedim vodou, čerstvo nastrúhaná tekvica si pustí viac šťavy





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia