Bábovka z Hokkaido tekvice (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Jesenné plody z našich záhradiek treba zužitkovať, tak som cez víkend upiekla z jednej polovice Hokkaida bábovku a druhú som pridala k dusenej hovädzine...

10
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. tekvicu Hokkaido, alebo inú oranžovú tekvicu nastrúhame nahrubo, pridáme všetky ostatné suroviny a zamiešame
  2. necháme chvíľu odstáť, tekvica pustí šťavu a cesto zostane vláčnejšie
  3. asi 2/3 cesta vylejeme do bábovkovej formy, do zvyšku zamiešame kakao a vylejeme do formy
  4. pečieme na 180°C asi 40-45 minút, upečenú bábovku vyklopíme na mriežku a necháme vychladnúť
  5. vychladnutú bábovku môžeme pocukrovať
  6. a podávať napr. s kyslou smotanou
  7. nabudúce pridám aj za hrsť orechov a bude ešte lepšia...
  8. bábovku sme mali k nedeľnej káve, k obedu sme mali dusenú hovädzinu na zelenine samozrejme aj s hokaidom