Ázijská kačica

konwalinka22 - bez fotkykonwalinka22, 1. apríla 2015

Tento recept patri k oblubenym jedlam nasej dcerky, nie kazdy tyzden samozrejme, ale raz za cas je to super mnamka.

4
porcie
2 hodiny minút
príprava
2 hodiny minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
1 ks
2 ks
1 PL mletý
500 ml na podliatie
2 PL
5 PL
200 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Umytý neošúpaný pomaranč a 1 ošúpanú cibuľu nakrájame na väčšie kusy. Ochutíme soľou, mletým zázvorom a premiešame.

  2. 2

    Z umytej kačice odrežeme krídla, naplníme ju pripraveným pomarančom a cibuľou. Vložíme do pekáča, dôkladne osolíme zo všetkých strán a podlejeme vodou. Pečieme prikryté v pekáči v predhriatej rúre pri 160 °C približne 1 hodinu. Potom dopekáme v otvorenom pekáči ešte 1 hodinu. Priebežne kačicu podlievame výpekom.

  3. 3

    V miske rozmiešame 2 lyžice medu s 1 lyžicou sójovej omáčky. Mäso potrieme pripravenou marinádou. Pečieme v predhriatej rúre pod grilom pri teplote 220 – 230 °C dochrumkava približne 5 – 8 minút.

  4. 4

    Druhú cibuľu očistíme, umyjeme a nakrájame na hrubšie plátky. Wok rozpálime a na troche sezamového oleja cibuľu krátko orestujeme. Pridáme uvarenú ryžu. Dochutíme 4 lyžicami sójovej omáčky. Všetko dobre premiešame. Dve vajcia rozšľaháme v miske, osolíme a na rozpálenej panvici s trochou sezamového oleja pripravíme tenkú vaječnú omeletu, ktorú potom nakrájame na rezančeky. Podávame so zeleninou alebo šalátom.

Diskusia k receptu

ubka
Mňam:-)... chutne to vyzerá.
katka78
Prečítala som si recept a nám by rozhodne chutilo, robievam podobne, kura s medom u nás celkom ide. Teda až na ten pomaranč, nemám s ním dobré skúsenosti ak je so šupkou, jedlo mi zhorklo. Tvoj recept sa mi ale páči, pekný úvodný :-)
denyany
Mám rada kombináciu ovocia a mäsa a toto muselo aj božsky voňať...
motyka
Určite veľmi chutilo. Vyzerá suprovo. Neviem či neurobím na veľkonočný pondelok. Ja dávam namiesto pomaranča jablko. Taktiež som kdesi čítala, že to s pomarančom zhorkne. Alebo je to len nejaká " kačica "?
Tu upečenú omeletku podávaš ku kačici? Odpovieš - prosím? Díky.
afataga
vyzera to uplne fantasticky, len tu omeletu tam nevidno
sashenka1
krásny recept,určite urobím takto kačacie stehná a na otázku-čo s tou omeletou,predpokladám,že sa zamieša do ryže,aspoň tak som to jedla,čiiiii?ďakujem za recept,prajem príjemné sviatky všetkým...
mariamka
boli take pokusy, ked sme boli teenegeri :) popravde, teraz radsej peciem kacku len tak samu so sebou, pripadne so solou /skoda kazit chut/, kde je ta prazenica?, v tej ryzi ju fakt nevidno
adel111
Už sa mi zbiehajú sliny! Znie to veľmi lákavo ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia