Ázijská kačica

Autor receptu: konwalinka22

Tento recept patri k oblubenym jedlam nasej dcerky, nie kazdy tyzden samozrejme, ale raz za cas je to super mnamka.

4
porcie
2 hodiny minút
príprava
2 hodiny minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Umytý neošúpaný pomaranč a 1 ošúpanú cibuľu nakrájame na väčšie kusy. Ochutíme soľou, mletým zázvorom a premiešame.
  2. Z umytej kačice odrežeme krídla, naplníme ju pripraveným pomarančom a cibuľou. Vložíme do pekáča, dôkladne osolíme zo všetkých strán a podlejeme vodou. Pečieme prikryté v pekáči v predhriatej rúre pri 160 °C približne 1 hodinu. Potom dopekáme v otvorenom pekáči ešte 1 hodinu. Priebežne kačicu podlievame výpekom.
  3. V miske rozmiešame 2 lyžice medu s 1 lyžicou sójovej omáčky. Mäso potrieme pripravenou marinádou. Pečieme v predhriatej rúre pod grilom pri teplote 220 – 230 °C dochrumkava približne 5 – 8 minút.
  4. Druhú cibuľu očistíme, umyjeme a nakrájame na hrubšie plátky. Wok rozpálime a na troche sezamového oleja cibuľu krátko orestujeme. Pridáme uvarenú ryžu. Dochutíme 4 lyžicami sójovej omáčky. Všetko dobre premiešame. Dve vajcia rozšľaháme v miske, osolíme a na rozpálenej panvici s trochou sezamového oleja pripravíme tenkú vaječnú omeletu, ktorú potom nakrájame na rezančeky. Podávame so zeleninou alebo šalátom.