30 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
100 g |
|
600 ml (alebo voda) |
|
3 PL |
|
1 ČL mletá |
|
1/2 ČL |
|
|
|
500 g |
|
3 ks stredná |
|
100 g |
|
bez jadierok |
|
bez jadierok |
|
|
|
|
|
3 PL |
|
500 ml |
|
1/2 ks na šťavu |
|
1 konzerva |
|
2 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Najprv si podla navodu uvarime sojove mäso v zeleninovom vyvare. Potom ho scedime a vytlačime prebytočnu štavu .Preložime do misy okorenime osolime, pridame mletu papriku a sojovu omačku. Zeleninu očistime a nakrajame na kocky. V panvici podusime na oleji cibulu pridame sojove mäso papriky šampiňony opekame do zlatohneda, nakoniec pridame zemiaky. Pridame paradajkovy pretlak orestujeme zaprašime mukou zalejeme vyvarom. Pridame paradajky, bobkovy list. Nakoniec gulaš dochutime horčicou, rascou, majoranom, cukrom, soľou a čiernym korenim. Nechame variť asi 30 minut. Podavame s chlebom.
Diskusia k receptu