Viete super sviečkovú? Dostaňte ju na pulty v balenej bagete!

P.R., 10. februára 2017     2 minúty čítania

Dedkov guláš alebo halušky à la mamina? Možno aj vaše domáce jedlo ochutnáte v bagete. Stačí sa zapojiť do jedinečného projektu Pierre Baguette.


Takto vyzýva Marek Ort všetkých „domácich šéfkuchárov“. Ktoré jedlo by ste chceli ochutnať v bagete vy?


Za návrh bagety môžete získať honorár 500 eur

Ochutnať v bagete vepřo knedlo zelo podľa vášho rodinného receptu je samo osebe motiváciou, prečo sa súťaže zúčastniť. Pierre Baguette, ktorá v týchto dňoch spúšťa tento jedinečný gastronomický projekt, však motivuje aj 500 eurami ako autorským honorárom. Peniaze vyhrá autor jedla, ktoré vyberie Marek Ort a spolu s výhercom podľa neho pripraví unikátnu bagetu podľa domáceho jedla, ktorá sa dostane aj reálne do predaja s tvárou autora na obale. Za hlasovanie za jedlá ostatných môžete navyše vyhrať originálny lopárik šéfkuchára.

„Pre Pierre Baguette som pripravil množstvo produktov – máme už bavorskú bagetu, francúzsku bagetu či newyorský sendvič Pastrami – ale urobiť napríklad bagetu podľa rodinného receptu sviečkovej vašej starej mamy, to je skutočne výzva,“ priznáva šéfkuchár Marek Ort. Už teraz sa však teší na to, ako bude bagetu pripravovať spolu s výhercom. „Nemám žiaden kľúč, podľa ktorého budem jedlo vyberať – musí ma jednoducho inšpirovať. Najdôležitejšie sú vždy prvotriedne suroviny a čerstvosť – to je základ, ktorým sa Pierre Baguette riadi pri každom jednom produkte. A jedlo ma musí jednoducho inšpirovať. Ktovie, možno do bagety dostanem aj buchty na pare,“ dodáva so smiechom.

Vytvoriť „prvú bagetu, ktorá vás bude volať šéfe“ môžete na www.tvojabageta.sk.








 



TOPlist