Treba si variť:
Martin Pyco Rausch navaril famóznu knihu

Redakcia Varecha, 21. októbra 2023     4 minúty čítania

Bývalý moderátor, dnes úspešný foodbloger, vydal svoju, v poradí už štvrtú, kuchársku knihu.



Na receptoch v knihe Treba si variť pracoval niekoľko rokov a vylepšoval ich spolu so stovkami tisíc followerov, ktorých má na sociálnych sieťach.

V knihe nájdete vyše 70 skvelých receptov, napríklad na cícerový nárez, šošovicové karí s ryžou, špenátové koláčiky, frittatu, syrové krokety, ale tiež placky z kyslej kapusty či špagetový koláč. Pochutíte si aj nasladko, napríklad na čoko-mrkvových mafinoch, figovom crumble alebo úžasnom marhuľovom koláči.

Kniha Treba si variť je nabitá najobľúbenejšími receptami a nechýbajú odborné poznámky Silvie Horeckej, autorky konceptu Terapia jedlom, ktorá pridala dobré tipy k niektorým receptom o ich nutričnej hodnote, surovinách, či ich kombinácii. A, samozrejme, v knihe sú úžasné fotografie, do ktorých by ste sa najradšej zahryzli. Všetko si nafotil sám Martin a uvidíte, že už len fotky vám narobia chúťky.

Z knihy vidno, že Pyco miluje vymýšľanie, kreatívny proces pri tvorbe receptov. Rád sa s nimi hrá, dotvára, kombinuje chute, ale nie náhodne, no premyslene. Radí sa aj s výživovou expertkou, ktoré suroviny idú k sebe a vďaka ktorým kombináciám dosiahnete ešte lepšiu chuť, či výživovú hodnotu. Potom skúša, varí a pečie.

Výsledkom sú recepty, ktoré sa oplatí vyskúšať – nie sú zložité, no zároveň sú iné, svieže, nápadité a určite mnohých inšpirujú k tomu, aby v kuchyni strávili trošku viac času. A užili si to.

Ako vraví: „Každý rok chcem byť lepší, šikovnejší a kreatívnejší. Od trilógie Moje jedlo prešlo 7 rokov a chcem, aby hneď po otvorení knihy Treba si variť každý pochopil, kam som sa posunul. Inšpirujme sa navzájom!“



Ak chcete knihu aj s podpisom a darčekom – špeciálnou multifunkčnou záložkou v tvare malého zápisníka na suroviny, recepty, či poznámky – objednajte si knihu Treba si variť na BUX.sk

Martin Pyco Rausch má na konte už tri mimoriadne úspešné kuchárske knihy. Následne sa pustil do videotvorby a jeho recepty na sociálnych sieťach získali viac ako stotisíc sledovateľov. Získal dve prestížne ocenenia Social Awards Slovakia (SOWA) v ankete najobľúbenejších influencerov slovenského internetu. Sám nakrúca aj fotografuje všetky jedlá a dezerty.


Vypočujte si rozhovor s Pycom v knižnom podcaste:



A ak by ste mali chuť niečo od Pyca ochutnať, podelil sa s nami o pár svojich receptov:








Diskusia k článku







 



TOPlist