Tipy od šéfkuchára:
7 praktických rád, ktoré sa vám hodia pri príprave rýb

Jarmila Horváthová, mesačník Varecha, 25. júna 2023     4 minúty čítania

Doprajte si počas grilovacej sezóny aj ryby. Všetci gurmáni ocenia nielen ich rýchlu prípravu, skvelú chuť, ale aj hodnotu pre zdravie. Šéfkuchár Adam Gallík vám poradí, ako ich pripraviť naozaj chutne a trendovo.

1. Vyberajte čerstvé a sladkovodné



Foto: Shutterstock

Na gril patria vždy len čerstvé ryby, rozhodne nie rozmrazené polotovary, kvalita a chuť sú oveľa nižšie oproti chladeným rybám. Sortiment a dostupnosť čerstvých rýb v obchodoch sa v posledných rokoch výrazne zlepšili, preto sa ku kvalitnej surovine dostaneme omnoho jednoduchšie. Ak máte možnosť kúpiť si ryby priamo v rybárstve, vyhrali ste, pretože čím je ryba čerstvejšia, tým je jej chuť lahodnejšia.

Dve tretiny rýb, ktoré sa u nás predajú, sú morské, hoci more je od nás vzdialené stovky kilometrov. Pritom tu máme skvelé nedocenené sladkovodné ryby s jedinečnou chuťou. Možnosť kúpiť si čerstvo vylovenú rybu nájdete v mnohých rybárstvach a dokonca aj v supermarketoch dnes už majú zaujímavú ponuku chladených sladkovodných rýb.




ANKETA: Robíte na grilovačke aj ryby?

56,5%



43,5%







Diskusia k článku







 



TOPlist