Tipy na reštaurácie:
Steak pre náročných milovníkov mäsa

Jarmila Horváthová, mesačník Varecha, 18. februára 2023     3 minúty čítania

Do reštaurácie by mal ísť človek na jedlo, ktoré si tak dobre nevie pripraviť doma. Klasickým prípadom je steak. Ak si na ňom naozaj chcete pochutnať, je lepšie ísť do kvalitnej reštaurácie, kde sa na ne špecializujú. V týchto dvoch bratislavských ich robia excelentné a zaujímavosťou je, že sa nachádzajú hneď vedľa seba.



Carnevalle, Bratislava
Foto: Archív reštaurácie


Carnevalle, Bratislava

Reštaurácia na bratislavskom Hviezdoslavovom námestí je od svojho otvorenia kotvou najmä pre ľudí, ktorí majú radi mäso vo všetkých podobách. Koniec koncov, slovo carne (mäso) nájdete aj v názve. Majú tu bohatú ponuku steakov, ale aj špecialít z iných druhov mäsa. Mäso si tu môžete dokonca aj objednať a kúpiť domov v ich Meat Markete. Ale keďže nie každý je mäsom živý a vo dvojiciach či v skupinkách, ktoré Carnevalle navštevujú, sú aj ľudia, ktorí uprednostňujú ľahšie jedlá, v ponuke majú aj šaláty či bezmäsité špeciality a ryby.



Foto: Jarmila Horváthová

Filozofiou podniku je využívať sezónne suroviny, sami pečú kváskový chlieb a v zime dávajú prednosť dostupnej koreňovej zelenine pred zeleninou z dovozu. Pri príprave jedla sa snažia využiť maximum surovín a minimalizovať tak vznikajúci odpad.

Carnevalle je miestom na príjemné posedenie, buď na zasklenej terase, ktorá ponúka pekný výhľad na Hviezdoslavovo námestie, alebo vzadu, kde môžu hostia sledovať prípravu svojich steakov v otvorenej kuchyni.

D.Steakhouse, Bratislava




Foto: Archív reštaurácie

Ak sa o nejakej reštaurácii môže povedať, že je inštitúciou tých najkvalitnejších steakov u nás, tak je to určite bratislavský D.Steakhouse. Nachádza sa na Hviezdoslavovom námestí, musíte však doň vyjsť nad reštauráciu Kogo. Cez pasáž a schodisko vojdete do zaujímavého elegantného priestoru.

A prečo inštitúcia kvalitných steakov? Boli prví, ktorí u nás začali ponúkať najkvalitnejšie americké steaky, prví začali so suchým zrením mäsa, ktoré mu dodáva krehkosť i šťavnatosť a majiteľ Dalibor Gergeľ je novátorom aj v inom. Ako prvý začal vo svojej reštaurácií piecť kváskový chlieb, ktorý vyrába vlastnoručne, a prvý na Slovensku tiež začal dovážať do svojej reštaurácie živé aljašské kraby (do Európy sa vozia takmer výlučne mrazené).



Foto: Archív reštaurácie

Steaky tu ochutnáte rôznej veľkosti, z rôznych plemien, dokonca aj zo slovenských fariem, a ak sa v nich chcete zorientovať, všetky informácie dostanete na webovej stránke reštaurácie. Okrem toho však majú aj nemäsovú ponuku a tých, ktorí majú radi sladké, poteší pekný výber dezertov. Milovníci kvalitného vína si môžu vybrať viac ako 300 druhov.





Diskusia k článku







 



TOPlist