Tipy na reštaurácie:
Na Záhorí je niečo nové

Jarmila Horváthová, 8. novembra 2023     3 minúty čítania

Hoci podnikanie v gastronómii nie je jednoduché, stále vznikajú nové koncepty a podniky. Dva z nich sú v západnej časti Bratislavy, lepšie povedané, v jej susedstve a sú od seba vzdialené len niekoľko kilometrov, keďže sú v Záhorskej Bystrici a v Stupave.



Bistric Restaurant, Záhorská Bystrica
Foto: Archív reštaurácie


Bistric Restaurant, Záhorská Bystrica

Pred niekoľkými mesiacmi otvorili v Záhorskej Bystrici podnik s názvom Bistric Restaurant, pričom prvé slovo je historický názov Záhorskej Bystrice. Má signalizovať, že tu stavili na kvalitné lokálne suroviny, sezónnosť, gastrotradície Záhoria a Bratislavy, ale neboja sa ani nového prístupu ku klasickým a k svetovým jedlám.

V menu nájdete, ako sa hovorí, z „každého rožka troška“, na svoje si prídu milovníci a milovníčky šalátov, ale aj tí, ktorí si chcú dať riadny kus mäsa, rovnako ako tí, ktorí nedajú dopustiť na klasický záhorácky rezeň. Ten však robia nie v klasickej, ale v panko strúhanke.



Foto: Archív reštaurácie

Bistric Restaurant je súčasťou väčšieho komplexu, kde je aj detailingové štúdio, čo znamená profesionálne čistenie a ochrana automobilových interiérov aj exteriérov, keďže majiteľ je vášnivý priaznivec áut a zberateľ veteránov. Celý areál aj spolu s interiérom reštaurácie je veľký vzdušný moderný priestor, dominuje tu sklo a prírodné materiály a ako celok pôsobí naozaj moderne a veľkolepo.

Bistro u Rybičky, Stupava




Foto: Archív reštaurácie

Aj bistro o niekoľko kilometrov ďalej je súčasťou väčšieho komplexu. Kým v Záhorskej Bystrici ide o autá, v Stupave je to o prírode a relaxe v susedstve mestského parku.

V areáli, kde sa bistro nachádza, možno kúpiť a chytať ryby, sú tu altánky, je tu minifarma so zvieratami, ktoré väčšina detí už nemá kde vidieť, a detské ihrisko, ktorého súčasťou sú aj „príbytky“ s malými domácimi zvieratami.



Foto: Archív reštaurácie

Bistro funguje už vyše roka, medzi priaznivcami kvalitných rýb si už získalo slušné meno, až donedávna však mali otvorené len cez víkendy a fungovali formou samoobsluhy.

To sa zmenilo, už niekoľko mesiacov je otvorené cez týždeň počas obedov ako klasická reštaurácia s obsluhou a s obedovým menu a cez víkendy celodenne ako samoobslužné bistro. Cez týždeň si môžu hostia vybrať vždy medzi jedným rybacím a jedným nerybacím jedlom. Cez víkendy sa najmä grilujú ryby, hoci v ponuke majú vždy aj guláš či kapustnicu a jedlo z diviny.

Hoci bistro má sladkovodné ryby z vlastného chovu, záujem je najmä o morské, ktoré si sami dovážajú. Hitom sú fish and chips, grilovaná pražma a chobotnica, ktorej predajú najviac na Slovensku.



Diskusia k článku







 



TOPlist