SÚŤAŽ:
Varíme s Varechou

Varecha.sk, 29. apríla 2011     2 minúty čítania

Magazín Varecha, ktorý nájdete každý piatok v Denníku Pravda, odmeňuje najlepších fotografov a kuchárov.

Pošlite nám vašu fotografiu s jedlom, my vám pošleme darček.

Magazín Varecha a portál Varecha.sk vyhlasujú jedinečnú súťaž o najlepšiu fotografiu s jedlom a receptom.

Ako na to? Hra bude trvať až do odvolania, každý týždeň vyhlásime jedného výhercu. Víťaza vždy vyberieme spomedzi všetkých autorov, ktorí pošlú fotografie a recepty na daný mesiac. Tí, ktorí sa zapoja prvý týždeň, majú šancu vyhrať štyrikrát; tí, ktorí sa zapoja druhý týždeň, sa dostanú do výberu trikrát atď. Najlepšiu fotografiu, recept a meno autora zverejníme vždy v piatok najprv v papierovom magazíne Nová Varecha. Všetky fotografie a recepty potom nájdete aj na webe Varecha.sk

Čo variť, piecť či zavárať? Podmienka je jediná - uprednostniť čerstvé suroviny a zohľadniť sezónu.

Ako fotografovať jedlo? Kdekoľvek, akokoľvek a s kýmkoľvek - vnútri aj vonku; v hrnci, pekáči či na tanieri, len s autorom jedla alebo i s jeho rodinou či kamarátmi.

Ako sa zapojiť do súťaže?

Podmienkou je registrácia na portáli Varecha.sk. Odfoťte hotové jedlo, a potom sa odfoťte s jedlom aj vy. Pridajte recept aj s fotkou jedla na portál Varecha.sk, a fotografiu vás s jedlom a fotku jedla spolu s receptom pošlite na sutaz@varecha.sk alebo na adresu Denník Pravda (obálku označte heslom: Varecha - foto+recept), Trnavská cesta 39/A, 831 04 Bratislava.

Napíšte nám krátko aj kde a za akých okolností fotografia vznikla, vaše celé meno aj s diakritikou a mesto odkiaľ pochádzate. Minimálna veľkosť fotografie poslanej e-mailom je 0,75 MB (10x7 cm, 240 dpi).

Čo môžete vyhrať sa dozviete v najnovšom čísle Magazínu Varecha, ktorý vychádza každý piatok spolu s Denníkom Pravda.

Diskusia k článku

jatanika
a to je pekná cena :-)) ... len mi žiaden "výherný" recept nenapadá...
evanaaa
A ja neviem fotiť, neviem pridávať fotky a napokon - nemám ani foťák, hahaha.....
jody
Nemám problém fotiť jedlo, ale seba s jedlom veru hej... :-))) Pretože buď odfotím niekoho z rodiny s uvareným jedlom a potom som autorom fotky a teda je to moja fotka, ale nie som na nej ja a teda to nie je moja fotka :-))) Alebo naopak, požiadam mangela, nech ma odfotí s jedlom a potom to bude moja fotka, lebo budem na nej, ale nebude to moja fotka, lebo nebudem jej autorom. :-))) Tak ako z tejto dilemy? A ešte jeden problém, jedlo, ktoré som navarila, sme už pojedli, prázdny hrniec sa asi počítať nebude, čo? :-)))
tornadolue
Ja zas fotím rada, ale nerada sa fotím :) Aj avatar som si radšej vyrobila kreslený :D
sandratamer
@jody , prázdny hrniec určite nie je jedlo :-D Ale pokiaľ ťa odfotí niekto z rodiny aj s jedlom, môžeš tú fotku pokojne poslať ako svoju.
elekra
Tak som to urobila aj ja. Navarila a manžel ma s jedlom odfotil. Mojím fotoaparátom, tak je to aj tak moja fotka. Aj keď vyzerám hrozne!
zuzanka29
@jody myslím, že by sa ti páčila kniha, ako hovoriť o knihách, ktoré sme nečítali:D je podobne dilematická:D ja zásadne fotím iba jedlo, bez seba...nechcem kaziť fotku;) a keby som dala tanier niekomu podržať, tak kým by som to celé naštelovala, asi by už tiež nebolo čo fotiť...takže radšej bez rizika:)
janazjarku
Ja fotku ako sa napchávam už mám v profile a ten syr čo tam ujedám kľudne vypražím:-) dokonca čistou náhodou mám práve rovnaký účes aj farbu vlasov :-)
jody
Uhm, podmienka pre fotku je - len s autorom jedla alebo i s jeho rodinou či kamarátmi. Naše zvery sú členmi rodiny, bude sa počítať napríklad škrečok? :-)))
jatanika
@jody , ja som to pochopila tak, že autor jedla na fotke byť musí.. ale nemusí byť sám... môže sa pridať aj škrečok a ostatní členovia rodiny :-))
jody
@jatanika , no veď to je pre mňa ten problém, nechcem nikde pchať svoj xichtík... :-)))
zuzanka29
@jody och...no tak dúfam, že tá fotka s autorom je iba pre pobavenie pre redakciu nie pre publikáciu:D teraz ešte donútiť rodinku, aby sme sa spoločne vyfotili:D
remcula
Já nemám problém vyfotit jídlo, snad ani sebe:-)) s jídlem, ale jsem mdlého rozumu, pod dohledem statného ošetřovatele..:-)) Kam poslat foto jídla s fotem mne? Sem přidat recept, nebo na tu adresu, která je uvedená emailem? No prosím, nejsem blb?
jatanika
@remcula , na Varechu pridáš recept s fotkou tak, ako si to robila doteraz ... ale navyše fotku s tým istým jedlom a aj so sebou + napísaný recept pošleš mailom redakcii na redakcia@varecha.sk - tak to chápem ja :-))
remcula
@jatanika , děkuji moc za vysvětlení. :-) Teď už jen aby mne napadlo něco dobrého uvařit. Zatím mne nenapadá nic zvláštního, co by obohatilo tyto stránky.
polygon
Odfotiť jedlo by až taký problém nebol. So mnou je to však horšie. Keď fotia mňa, vždy im pukne čočka na fotoaparáte.
honestka
@remcula : pytam si "povolenie" na pouzivanie tohto tvojho slavneho vyroku:...: "ale jsem mdlého rozumu, pod dohledem statného ošetřovatele..:-)..."
Krasa na entu!
remcula
@honestka , samozřejmě!! Máš mé svolení!! :-)) je to ze slavného českého filmu " S tebou mne baví svět" od Julia Satinského.
sandratamer
Stačí fotka hotového jedla, nezabudni ale poslať aj tvoju fotku s jedlom a recept, a ten musí byť vložený aj na tu na Varecha.sk .
dorisa
Aj ja mam jedla s vnučkou,ako jej chutí,ale ta odmieta,aby som ju poslala, ja sa fotím nerada a priateľ? no, toho asi odfotím, tomu je to jedno:))))))))
zuzanka29
@dorisa len aby vám to nezačal jesť, miesto toho aby to len držal a usmieval sa:) to sa totiž deje u nás. ja už mám fotiek jedla ako z kuchárskej fotoknihy len tú osobu k tomu dostať nie a nie:D
jatanika
aký recept (alebo ich už bolo viac?) + foto vyhral v predchádzajúcej súťaži? viete to?
palokuchki
Ja nemam moznost si precitat v magazine Pravda vysledok sutaze na tento tyzden. Mohla by si @sandratamer napisat kto vyhral tento tyzden? Dakujem.
remcula
Já tomu nějak nerozumím!! Na fotce má být autor s jídlem, to chápu asi dobře. Ale v receptech, které zde uvádí @sandratamer , jako výherce, žádné autory s jídlem nevidím!!
tetuska
musím sa naučiť fotiť, aj minule som varila, ale napadlo ma to až vtedy, keď bolo jedlo hotové, stačí skúsiť len raz, tak už nabudúce skúsim a potom budem vedieť...
hubata
Takže teraz je to už jasné: vyhráva ten kto je dole bez alebo hore bez. Ale musí držať tanier aspoň s topinkou.
sandratamer
V Pravde vychádza každý piatok Varecha ako magazín na farebnom papieri. A tam to vyjde.
lucylee
nasa hubata si nemoze odpustit zase a opat tieto reci
krasomil
Ja nemam žadny problem s focenim, ja še za svuj nos ani za korunku nehaňbim.
pivonka
Ako nás je veľa, čo sa nechcú fotiť ani za takú krásnu panvicu :-))) @hubat á, ty vždy potešíš, si tu veľkým osviežením :-)))
hubarka35
ja sa vám chcem moc pekne podakovat za uverejnený recept v piatkovej prilohe pravdy...ani som o tom nevedela,koleginka z práce mi to oznámila-nedostala som ju kupit,ale po kamaratke zohnala....a dakujem za formu tefal na maffinky,ktorú ešte nemám,ale určite ju poštárka doručí.....také pekné prekvapenie pre mna,ktoré som nečakala.....
vieraa
Recept "Tvarohový krémeš trochu inak" som poslala aj s fotkou tak budem čakať už len na Vaše ohlasy .Či ho zaradia do súťaže neviem.Dakujem
hubata
My čo nevieme fotiť sa cítime diskriminované, my sme tiež vaše varecháčky !
bejulienka
ja by som možno aj niečo poslala, ale ja som neni s tým jedlom odfotená. To by bolo mimo pravidiel? Nestačí len jedlo? Kto mohol vedieť, že budem potrebovať aj fotku jedlo+ja?
janet
Ale až do odvolania trvá súťaž...tak asi ešte platí
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
No to je škoda, že som to našla teraz. Práve som hodila receptík na vynikajúce syrové slimáky. Podmienka je len aktuálne suroviny? Neviem čo je na pagáčoch aktuálne, ale bola by som napísala že slané pečivo k burčiaku. Ten je práve aktuálny. Redakcia, prosím zohľadníte mi to???
redakcia
My túto súťaž len sprostredkujeme. Ak chceš súťažiť, pošli čo treba na náš mail a všetko pošleme ďalej do redakcie magazínu Varecha. Treba skúsiť, možno sa na teba šťastie usmeje :-D
astheart
Já se tady hlasitě směju až mi slzy tečou!!!!!! Komentáře od @hubat á a @remcula byly skvělé!!!! lol lol lol
Taky neumím fotit a nemám ani čím.......
ocino4
Súťaž funguje stále,mne minulý týžden prišla poštou už aj výhra.
Ďakujem pekne,potešilo ma to.Takže smelo dotoho :)
hubarka35
Moc pekne vám dakujem za výhru,potešila ma.a to som prv nevedela,chystala som sa do práce včera...a volá mi sesternica z Blavy,že vyhrala si mixér....tak som letela do stánku si kúpit pravdu,div som si nohy nepolámala....malá sa vytešuje že je v časopise jej foto,a moj priatel len a nemáš dost mixérov doma...no čo už-to je diagnoza chlap.Ešte raz vdaka.
nicopopa
Jupí!!! Ďakujem veľmi pekne. Lukáško sa dnes doma tešil viac ako na fotografii z adventného kalendára. Hovorila som mu pri fotení, že možno bude "star". A dnes, keď to prišlo, tak sme sa strašne potešili. On, pretože je "stál" a vo svojich troch rokoch mu je úplne jasné o čo ide, ja na jeho výslovnosti a samozrejme z mixéru. Už sa teším keď príde. Zatiaľ sme vďaka nemu "zmixovali" iba sedačku. Ďakujeme ešte raz.
99zuka
pekny den prajem, mozem poslat aj foto, na ktorom je moj syn? vdaka
hubarka35
ešte raz dakujem.už mi prišiel mixér,pekný je...a môžem mixovat rovno dvoma rukami naraz....
ekuricova
Ahojte, ja som sa tešila na jeseň tiež výhre: doske na krájanie s nožom.
No výhra mi doteraz neprišla. Môžem sa ešte niekam obrátiť, alebo mám už zabudnúť? Ďakujem
alex100
Ahoj môže mi niekto poradiť ako odpovedať konkrétnej osobe? , myslím aby sa to farebne zvýraznilo to meno. Ďakujem
redakcia
Treba dať pred meno tento znak @ . Takto: @ ekuricova , za nickom však už nesmie byť žiaden znak ani písmeno.
vanesakiss
Juj! dneska som sa strasne vytesovala, ked som uvidela svoj recept v Pravde!!! :) som veeelmi vdacna...a dakujem! velmi sa tesim na konvicu! snad bude postar sikovny :)
ekuricova
Chcela by som sa poďakovať redakcii za výhru,ktorú mi ochotne poslali na druhý pokus, keďže chybou našej poštárky mi nebola prvýkrát doručená. Doska na krájanie ma veľmi potešila, preto ešte raz ďakujem!
weronicka1111
teraz si musim najst len cas aj na Fotenie pri Vareni,,,zacnem zajtra...uz sa tesim....vsetkyp pekny vecer...
tanulik20
ja už sa do súťaže zapojila, už len dúfať či sa na mňa usmeje šťastie:)))
tamik
aj ja som už recept poslala :)...ale chcem sa opýtať...dostane výherca aj nejaký spätný email o tom že vyhral??alebo sa to môže dozvedieť iba prostredníctvom prílohy v denníku Pravda??
ethanel
No budem musiet poriesit nieco len problem je ze sa nerad fotim a druhy problem ze na SK som len 2x do roka :-/ nevadi redaktorom ze sa tomu venujem poloprofesionalne ?
hanee
tiez mam problem, rada varim aj fotim, len nie som moc na SK, a posielat odtialto foto aj dlho trva aj vela stoji. Neda sa to nejako zredukovat iba na elektornicku podobu??
redakcia
@hanee , treba si prečítať celé znenie súťaže, je tam uvedené, že môžeš fotky buď zaslať poštou, alebo poslať mailom.
diabambulka
dobrý deň, ja sa chem opýtať, keď použijem suroviny, ktoré si myslím že sú aakurát sezónne, alebo jedlo, ktoré sa hodí do sezóny, to stačí, alebo je na každý mesiac určité zadanie. Napríklad : tento mesiac varíme zo zeleniny...Fotka jedla s autorom, alebo s jeho rodinou má byť už pri hotovom jedle, alebo môže byť aj fotka z prípravy? ďakujem za odpoveď
petka1982
Dobrý den,ja by som sa chcela pýtať,aká je lehota na zaslanie výhry? Vyhrala som totiž pred 2 týždnami a zatial mi nič neprišlo...asi som netrpezlivá :-)
mariaklara
Myslím, že by to mohlo byť vyhlásené, aká je téma, lebo napr. ja si budem myslieť, že v máji bude ovocie - jahody, ( čo je asi každý mesiac iné ovocie ) a bude odmenený recept zo zeleniny. Ďakujem za odpoveď.
bedomedo60
to nie dobrá podmienka súťaže napíš recep to sa dá urob jedlo to sa dá nafoť a pošli tak to problém než to stihnem nafotiť je preč xi xi nuž čo budem variť piecť a miesto fotenia jesť veď i to odmena.
hubarka35
Zase sa chcem podakovat,denníku pravda a redakcii za uverejnený receptík v prílohe varecha...a dakujem za výhru-kávovar ešte doma nemám....juj ale ste ma potešili,od radosti som v piatok skákala pri novinovom stánku a predavačka nechápala...
99zuka
chcem sa podakovať za uverejnený receptík a tiež za výhru, veľmi ste nás potešili, dakujeme :)
hubarka35
Dakujem za pekného mikuláša,práve mi prišla výhra-krájač na bylinky-mám velkú radost-vdaka.
eviana
Necítim sa až tak fotogenická, aby som na fotkách figurovala ja. Obzvlášť tesne po dovarení jedla :) Keď som mala malé dieťa, tak tie fotky boli celkom milé - keď papal a chutilo mu a robili sa mu celému zabrblanému hrče za ušami od dobroty... ale teraz je to už dospelý chlap a na toto ho neukecám... a bohužiaľ nemám nikoho, kto by mi stál modelom vo chvíli keď dovarím jedlo... :)




 



TOPlist