Grilovanie troška zdravšie :-) fotorecept

Grilovanie troška zdravšie :-) fotorecept
Foto: stava
stavaStava, 34 ročná žena, Sabinov, recept pridala: 3. mája 2011 10:56Ďalšie jej recepty

Tento recept som si vymyslela ja...milujem ovsene vlocky a tak ich davam takmer vsade....tieto jednohubky sa dobre drzia v ruke a su ozaj stavnate...:-) a trosku zdravsie...:-)

Suroviny

6
porcií
15
minút
príprava
20
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

Do misky si nasypeme vlocky, ktore podlejeme mliekom alebo vyvarom a nechame ich troska napucniat. K vlockam pridame maso, vajce, pretlaceny cesnak, nakrajanu cibulu a korenie. Vsetko poriadne premiesime a nechame chvilu odlezat v chladnicky - najlepsie je si zmes pripravit rano a poobede grilovat.

Grilovat mozeme vonku na prirodnom ohni alebo doma na grilovacej panvici ci grile v rure. Ak uz mame gril rozpaleny nakrajame si syr na hranolceky o rozmeroch asi 1cmx1xmx2cm. Druh nechavam na kazdeho podla chuti, ale najlepsie je tvrdy syr. Kto nema rad, syr nemusi pridavat vobec. Na spajdle si napichame syr tak, aby bol na konci. Rukou si naberieme zmes maska. Priblizne tolko aby sme nim mohli obalit syr tak, aby nam nevytiekol.

Potom uz len poukladame na gril a grilujeme z kazdej strany. Davame pozor aby nam spadle nehoreli...mozeme si ich pred grilovanim trochu namacat do vody, ale my to obyvacajne ustriehneme....:-) Po ugrilovani ich poukladame na tanier a podavame s roznymi omackami ci dresingami...ja oblubujem najme sladko kyslu chilly omacku, ktoru si pripravujem doma a recept mam z tejto uzasnej stranky...xixi Dobru chut.
Grilovanie troška zdravšie :-) fotorecept - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

10 komentárov k receptu
  • noelia, 3. mája 2011 o 12:01
    UZASNE ! ....dakujem za napad.Ja tiez oblubujem vlocky a pridavam ich aj do palacinkoveho cesta aj do lievancov, napriklad. Ked grilujeme, co v nasich primorskych podmienkach robime naozaj casto, tak stale vymyslam sposoby, aby mi to viac chutilo a grilujeme zampiony, jablka so zemiakmi v alobale....ale toto ma este nenapadlo a urcite aj deti budu vo vytrzeni. Takze este raz dakujem a pozdravujem do Sabinova. Stravila som v Pecovskej Novej Vsi u babicky kopec detskych prazdninovych tyzdnov a cely kraj nesmierne milujem a paci sa mi....a robim mu reklamu vo svete.A detsky domov v Michalanoch bol mojim konickom.........krasny den a aj vsetky tie ostatne co pridu a samozrejme pekne a prijemne leto pri vasom rodinnom grile !


  • hubata, 3. mája 2011 o 16:37
    No veru pre deti tie špajdličky budú zaujímavé, už ich vidím aké majú špinavé pusiny. Ukladáááám !!!


  • stava, 3. mája 2011 o 20:04
    neolia...ja som povodom z Michalian...xixi...no a co sa tyka tych vlociek, ak ich oblubujes ako ja...tak ich mozes pomixovat na hrubsiu mucku a pridavat vsade namiesto muky ci struhanky...tak to robim ja...dokonca aj fasirky robim s celymi alebo posekanymi vlockami a vobec ich neobalujem v struhanke. Dam ich na vymasteny pekac, urobim do kazdej jamku, vlozim cherry rajcinku, na to polozim koliecko cibule a peciem asi 20 minut. Potom na nich dam len platok syra a dam na 5 minut do rury aby sa syr roztopil...tot vsjo...rychlovka bez prace a su ovela stavnatejsie a nie su preolejovane...no a nemusis stat pri sporaku...xixi...
    a ak nemas cherry rajcinky, tak daj len platok klasickej rajciny...
    dobru chut...:-)


  • evanaaa, 3. mája 2011 o 21:05
    Stava, dobrý nápad na tie mäsové "lízatká", to sa mi páči. A recept na tie fašítrky, ako ho uvádzaš tu, daj do receptov, aby s toho mali aj ostatní niečo. Tiež vypadá dobre.


  • lumilka1, 4. mája 2011 o 09:18
    @stava super nápad, určite vyskúšam aj tie fašírky.:o)))))


  • agora, 4. mája 2011 o 12:16
    páči sa mi jedno aj druhé....


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 4 komentárov)
  • gabuna, 4. mája 2011 o 18:01
    je to výborné, taky dělám s ovesnými vločkami. Jinak zdravím Sabinov, v Pečovské mám mnoho rodiny.


  • stava, 4. mája 2011 o 20:55
    evanaa...tak rozmyslam, ze niekde mam aj fotku, tak ho asi pridam...este popozeram a uvidim...xixi


  • jerica, 30. mája 2011 o 16:09
    zlaté,ako žabie stehienka :-)) xixixi


  • mracik9, 17. apríla 2012 o 10:33
    mňam,dobrotka určite vyskúšam



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína!
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľká noc v Indii
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Píše Methi.

Veľká noc v Austrálii
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes od Palokuchki.

Veľkonočná saláma
Obe mandle v našej záhrade toho roku opäť zakvitli. Veľkoplodá ešte koncom februára a maloplodá o čosi neskôr. Kvitli dlho. Akoby čakali na prebúdzajúce sa včely.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 16/2014: Veľkonočná hostina Veľkonočná hostina
Časopis Varecha vo štvrtok 17. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist