Moderátorka Kvetka Horváthová:
Milujem, keď sa rodina stretne pri dobrom jedle

Jarmila Horváthová, 4. februára 2024     10 minút čítania

Pre sympatickú moderátorku je varenie veľkým relaxom. Rada skúša nové recepty a spokojná je vtedy, keď všetkým pri stole chutí. Prezradila nám, ako vyzerá jej pracovný deň, aj to, aké typy jedál rada varí a pečie.



S dcérou Pavlínkou
Foto: Archív Kvetky Horváthovej


Nedá sa, samozrejme, nespýtať, aký je váš denný režim, keď vysielate a keď nie? Vy ste sa vlastne pred niekoľkými rokmi do Telerána vrátili, bolo a je to v niečom iné ako predtým?

Keď ráno vysielam, budík mi zvoní skôr ako v iné dni (úsmev). Aj keď z času na čas sa mi stane, že sa aj cez víkend zobudím o štvrtej alebo piatej ráno a chvíľu rozmýšľam, aký je deň a či som nezaspala do vysielania... Ak nemám po Teleráne už žiadne iné aktivity dopoludnia, rada si ešte dám taký kratší spánok, takú hodinku.

V Teleráne sa strieda množstvo hostí, ktorý typ vás najviac baví?

Mám rada pestrosť, takže ja sa teším na každú tému, hosťa či aktivitu.

Ste známa aj tým, že rada varíte a pečiete a súčasťou programu Telerána je práve aj varenie alebo pečenie. Stíhate ho počas vysielania sledovať?

Pre mňa je varenie a pečenie veľkým relaxom, rada sa doma zvŕtam v kuchyni. Takže vždy počas vysielania rada sledujem dianie v našej televíznej kuchyni.

„Minule som jedny koláčiky zlepšovala na niekoľkokrát, takže kým som nebola spokojná s výsledkom, piekla som a piekla.“

Už ste aj vyskúšali nejaký recept, čo hostia pripravovali?

Už som sa veľakrát inšpirovala našimi hosťami. Nedávno som musela doma upiecť tekvicovú bábovku, ktorá mi v Teleráne veľmi chutila. A tešila som sa, že sa mi podarila a pochvaľovali si ju aj manžel s dcérou.

Máte záľubu vo varení „v krvi“?

Babička skvele varila a piekla, moja mamina je tiež výborná kuchárka, ocino robí fantastickú fazuľovú polievku s údeným mäsom či huspeninu. Manželova mama je šikovná pri príprave zákuskov. A všetci v rodine milujeme, keď sa môžeme spolu stretnúť pri dobrom jedle. Takže asi to mám v krvi. Navyše, pre mňa je príprava jedla veľkým relaxom.

Máte obľúbené typy jedál, ktoré rada varíte či pečiete?

S manželom a dcérou Pavlínkou sa stravujeme pestro. Nikto z nás, našťastie, nemá žiadne potravinové intolerancie, takže jeme, ako sa hovorí – z každého rožku trošku. Radi ochutnávame rôzne jedlá, kombinácie chutí, a tak si môžem aj ja ako domáca kuchárka vychutnávať experimentovanie za sporákom. Recepty mám z rôznych zdrojov – internet, televízia, nebojím sa pustiť aj do jedla, ktoré som niekde ochutnala, nemám žiadny recept a proste improvizujem, skúšam, prispôsobujem našim chutiam... Minule som jedny koláčiky zlepšovala na niekoľkokrát, takže kým som nebola spokojná s výsledkom, piekla som a piekla (úsmev).





Diskusia k článku







 



TOPlist