Martin Pyco Rausch:
Zelenina je teraz najlepšia a toto si z nej najradšej robím ja

Martin Pyco Rausch, 20. augusta 2023     5 minút čítania

Moderátor a najúspešnejší slovenský foodbloger nám prezradil tipy na svoje obľúbené jedlá z plodov, ktoré u nás práve dozrievajú. Tak zájdite na najbližší trh alebo do vlastnej záhradky a urobte si podľa Pyca nejakú zeleninovú alebo ovocnú dobrotu aj vy.

Kedy jesť najviac zeleniny a ovocia, keď nie teraz, keď dozrieva aj u nás? Svoje obľúbené tipy na ich prípravu nám prezradil Martin Pyco Rausch, dvojnásobný držiteľ ceny Social Awards Slovakia v kategórii foodblog roka.

Populárny influencer má na konte už aj tri knihy a ďalšia, s názvom Treba si variť, vyjde na jeseň. Budú v nej najobľúbenejšie recepty, ktoré testoval celé roky s vyše stotisíc ľuďmi, ktorí ho sledujú na sociálnych sieťach.

Autor úspešných kníh preferuje ľahkú a sviežu vegetariánsku kuchyňu, preto leto považuje za pestrú oslavu jedál z čerstvej zeleniny a ovocia. Inšpirujte sa jeho tipmi.



Foto: Archív Martina Pyca Rauscha

1. Cuketa: Na opekanie aj do koláčov

S obľubou používam všetko, čo poskytuje úroda, záhrady a lokálne trhoviská. Dbám na to, aby som konzumoval dostatok čerstvej zeleniny a ovocia, ak sa rozhodnem pre tepelnú úpravu, najtvárnejšia je asi cuketa.

Cuketové kvety stačí po očistení ochutiť koreninami, olivovým olejom, naplniť syrom alebo aj nie, obaliť v semoline alebo nastrúhanom parmezáne a krátko opiecť na panvici.



Foto: Martin Pyco Rausch

Cukety fantasticky vyniknú v sladkých perníkových koláčoch, ktoré neváhajte dochutiť odvážnejšími koreninami, ako je kardamóm, škorica či dokonca kurkuma.

Z cukety sa dajú strúhať surové špagety do bezlepkových jedál, používam ju aj na falošné pesto, strúhanú cuketu som takisto primiešal do domácich čokoládových sušienok.





Diskusia k článku







 



TOPlist