Malé pivovary, ochutnávky aj kulinárske exhibície. Bratislava už onedlho ožije gastronómiou

P.R. Servis, 8. apríla 2024     5 minút čítania

INZERCIA - Obľúbený veľtrh Danubius Gastro v Inchebe prináša nových vystavovateľov, skvelú šou aj vybavenie pre gastronomické prevádzky. Doplnia ho tipy na cestovateľské zážitky na veľtrhu ITF Slovakiatour.



Foto: Danubius Gastro

Do Bratislavy prichádzajú štyri dni plné nezabudnuteľných a chutných zážitkov. Novinky v oblasti gastronómie a k tomu množstvo zaujímavých cestovateľských aktivít od 11. do 14. apríla do Incheby prinesú obľúbené veľtrhy Danubius Gastro a ITF Slovakiatour.

Máte radi dobré jedlo, chcete sa zdokonaliť vo varení a pečení, spoznať nové potraviny, alebo plánujete vybaviť svoju gastroprevádzku? Ak odpovedáte áno, nemali by ste chýbať na gastronomickom veľtrhu, ktorý ponúkne široké portfólio produktov a služieb pre gastronomické prevádzky, ale aj množstvo chutných a voňavých zážitkov pre každého milovníka dobrého jedla.



Foto: Danubius Gastro

Tento rok sa môžete tešiť nielen na ponuku potravín a nápojov od tradičných aj nových vystavovateľov, ale tiež na voňavý a farebný sprievodný program plný varenia a pečenia naživo a degustácií.

Známi kuchári a kulinárske exhibície

Hneď v prvý deň, štvrtok 11. apríla o 10:00, odštartuje súťaž vo varení Slovakia Gastro junior CUP 2023/2024, v ktorej si „zmerajú sily“ mladí kuchári a celý piatok bude pre zmenu patriť cukrárom. Ak chcete zlepšiť svoje kuchárske či cukrárske umenie, nemali by ste zmeškať ani sobotňajšiu live cooking show a prezentáciu známych osobností slovenskej a českej gastronómie. Vojto Artz, Gabo Kocák, finalisti Bocuse d´OR 2025 a ďalší profesionálni kuchári naživo predvedú svoje umenie. Ak niekedy neviete, čo variť, na veľtrhu si môžete pozrieť ukážky prípravy jedál z rôznych surovín ako napríklad sumček africký, bryndza alebo čerstvý smotanový syr. Samozrejme, ukážky budú spojené aj s ochutnávkami.

Máte doma malého kuchára či kuchárku? Zoberte ich so sebou, aby sa predviedli aj pred ostatnými! Na nedeľu 14. apríla je totiž okrem iného pripravené varenie s deťmi. Popoludní si zasa môžete zasúťažiť a otestovať si svoje gastronomické zručnosti.

Zóna malých pivovarov a degustácie vín

Malé remeselné pivovary sú v kurze nielen vo svete, ale aj na Slovensku a nezávislé pivovarníctvo sa stáva čoraz populárnejším. Pre fajnšmekrov, ktorí ocenia nové chute, bude na veľtrhu Danubius Gastro k dispozícii zóna malých pivovarov zo Slovenska a Česka. V každom zo stánkov budete môcť stretnúť buď majiteľa pivovaru, alebo sládka, a degustovať ležiaky, „kyseláče“, nefiltrované, nepasterizované a vrchne kvasené pivá. Pili ste už jahodové pivo? Aj také budete môcť na veľtrhu ochutnať.



Foto: Danubius Gastro

Na svoje si však prídu aj priaznivci vína, a to vďaka ochutnávkam rôznych odrôd z Podkolibského vinohradu.

Cestujte za zážitkami

Máte túlavé topánky? Súbežný veľtrh cestovného ruchu ITF SLOVAKIATOUR vám ponúkne tipy na oddych aj aktívnu dovolenku na Slovensku či za hranicami. Či už vás lákajú kúpele, dovolenka pri mori, na horách, alebo plánujete len predĺžený víkend a chcete spoznať miesta, kde ste ešte neboli, na veľtrhu dostanete priehrštie inšpirácií.

Lákajú vás vínne cesty? V spoločnom stánku moravských krajov budete môcť ochutnať víno podľa výberu tých najpovolanejších, a to Národného vinárskeho centra. Od štvrtka do soboty môžete dvakrát denne využiť happy hours na bezplatnú degustáciu. Vždy v časoch od 12:00-13:00 a 15:00-16:00 bude v ponuke až 6 výnimočných druhov vína. Tak ktoré si vyberiete?



Foto: Danubius Gastro

Veľtrhy DANUBIUS GASTRO a ITF SLOVAKIATOUR sa budú konať od 11. do 14. apríla. Partnermi podujatí sú zoznam.sk, finreport.sk, pravda.sk, varecha.sk, startitup.sk, menučka.sk, tophoreca.sk a beevam.sk. Viac informácií nájdete na www.incheba.sk.



Foto: Danubius Gastro








 



TOPlist