Dobré z prírody:
10 rastliniek, ktoré považujeme za burinu a pritom ich smelo môžeme jesť

Jana Klimanová, 17. apríla 2024     5 minút čítania

Chutný šalát plný vitamínov sa dá vyskladať aj z toho, čo vám rastie pár krokov za domom. Hlavne teraz na jar môžete niektoré mladé rastlinky zakomponovať do svojho jedálnička. Ktoré sú jedlé a dokážu obohatiť nielen šalát, ale aj iné pokrmy?



Foto: Shutterstock

2. Žihľava

Je plná vitamínov a zdraviu prospešných látok. V jarných mesiacoch pridajte žihľavu do praženice, omelety, alebo z nej pripravte polievku, prívarok či fašírky. Výborný je aj žihľavový šalát s nadrobno nasekanou cibuľkou. Môžete ju pridať do smoothie, ak máte v okolí zdravej žihľavy viac, vyskúšajte z nej urobiť pesto.




Diskusia k článku

oblizprst
Popis je fajn, až na to, že na obrázku máte púpavu lekársku a nie šťavel.



redakcia
@oblizprst (22.4.2024 13:34)

Dobrý deň, fotku sme vymenili, ďakujeme za upozornenie. Prajeme pekný deň.






 



TOPlist