Cupcakes nie sú len z cukru

Hera, 4. marca 2016     3 minúty čítania

Môžete ich jesť úplne legitímne a v ktoromkoľvek dennom čase. A práve preto si slané verzie cupcakes zamilujete! S končiacou zimou prichádza ideálny čas presunúť sa k tejto menej obľúbenej, no nemenej chutnej verzii cupcakes. Môžete ich servírovať ako sviatočné raňajky, netradičné pohostenie pre hostí alebo ako všedné večere, keď máte chuť rozmaznať seba aj svojich blízkych.



Cesto bude s Herou maslovou krásne vláčne. K nej stačí pridať už len tradičné ingrediencie – múku podľa výberu, vajíčka, kypriaci prášok do pečiva, kvapku mlieka či smotany a korenie. Ďalšie ingrediencie už určí vaša vlastná fantázia. Kombinujte sezónnu zeleninu od cukety po kel, rôzne druhy syrov, mäsa, rýb či údenín.

Nezabúdajte taktiež na korenie a nebojte sa aj menej tradičných korení, ako je karí či kurkuma.



A ak si zakladáte na zdravom životnom štýle, využite aj tak veľmi obľúbené superpotraviny – kučeravý kel, rôzne riasy, polentu, chia semienka alebo pastu miso.

Aby sme vám dodali odvahu a pomohli tejto lahôdke zabývať sa vo vašej kuchyni, prinášame vám pár rýchlych tipov.

Zemiakový krém


Uvarte zemiaky ako na klasickú zemiakovú kašu. Zemiaky prepasírujte, pridajte k nim teplú smotanu a poriadnu lyžicu Hery maslovej. Pomocou metličky vyšľahajte pomerne hustú kašu. Na záver už pridajte len výrazný syr typu gouda či čedar a vsypte najemno pokrájané bylinky. Podľa chuti osoľte a okoreňte.

Avokádový krém


Avokádo rozrežte napoly. Do kôstky zaseknite ostrý nôž a otočte ním, takto jednoducho kôstku odstránite. Pomocou veľkej lyžice vydlabte dužinu. K nej pridajte pár lyžičiek Hery maslovej, vločkovú soľ, kvapku limetkovej šťavy, čierne mleté korenie a podľa chuti aj wasabi.


Aj vy pečiete cupcakes? Inšpirujte sa našimi receptami.





Diskusia k článku







 



TOPlist