Nápoje

Svadobné nealko pitie

julica - fotkajulica, 29. júla 2011

Ahojte, chcela by som poprosiť o radu. Sestra sa ide vydávať, bude to taká neškrobená svadba (aspoň dúfam) v trochu rustikálnom štýle s pečeným prasaťom a lúčnymi kvetmi vo vázach. Ja som si na starosť okrem chleba vzala aj prípravu nealkoholických nápojoch. Predstavujeme si to tak, že namiesto nie veľmi vzhľadných plastových fliaš budú na stoloch karafy s bylinkovo-citróno-medovými vodami. Také nejaké bylinkové výluhy s kolieskami citróna, možno malinami.... neviem. Nemáte recepty na nejaké takéto osviežujúce vodičky? Alebo ešte recept na sangriju?
Veľmi pekne ďakujem za pomoc.
PS: ešte týždeň :)

@zareaguj


Diskusia k téme

ailuj82
ja som robila medovkovú limonádu. Pozri s v mojich receptoch. Vychladená chutí super aj deťom aj dospelým :)
julica
Julka, presne toto mam na mysli, aj mam tvoj recept uz ulozeny. Vdaka
tanaivan
Tak tento recept na medovkovú limonádu je proste vynikajúci, každému chutí. Ja ho robievam v kombinácii medovka a mäta ( tej menej, lebo je dosť aromatická), osladím klasickým kryš. cukrom a dokyslím citrodekom a nemá chybu.
huck
mne sa tiež pači studeny čaj jamaica ( hamaica) alebo po našsky hybiscus - možno ho najdeš v bio obchodoch. Fantasticky kysely, občerstvujuci , krasnej červenej farby s ladom( intenzivnej chute a farby) Dostatočna je lyžica sušiny na liter vody - velmi ekonomicke! Dalej možžeš pridat na dochutenie - spestrenie platky pomarančov, broskyn , aromatickyc hrušiek - skratka variacie na temu su vitane!
julica
@2010 , super link, viacero drinkov je zaujimavych, dakujem. @huck , to bude asi ibistek, ten mi este nenapadol, vdaka.
andys
@julica , už som Ti chcela gratulovať ;) Odporúčam mojito virgin, limetky, mäta, sladiť netreba :) - prípadne mierne dochutiť napr. bazovým alebo žihľavovým sirupom. Alebo klasika voda s citrónom a limetkami, osviežujúce a jednoduché. A veľa šťastia novomanželom :)
julica
Andrejka, sestra je o osem rokov staršia, takže mám ešte čas :) Práve chcem urobiť aj akoby mojito, aj tú medovkovú, pre farbu aj ibištek alebo roibos čaj schladený... finalizujem variácie, chcela by som to dopredu namiešať do veľkých nádob a obsluha už bude len dolievať do džbánov. A ďakujem za blahoželanie, pretlmočím.
Ešte mi hlavu máta to, ako najlepšie zmraziť resp. rozmraziť čerstvo upečené pečivo, aby v deň D bolo ako čerstvé. Poradíte? ďakujem
hopislav
ďakujem za radu ale už som to skúšal mam postavenú pec zo šamotky ako voľakedy pred sádzaním mám teplotu 250 stupňóu možno je to vela