Diskusie
- Petitdejeuner: Cesto na zdobenie chleba 0 zatiaľ bez komentárov
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Máj 2024 154 najnovší komentár 27. mája 2024
- Ivkatoth: Swiss krem 1 najnovší komentár 1. mája 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2024 81 najnovší komentár 21. mája 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2024 109 najnovší komentár 2. apríla 2024
- Anina43: akú podlahovinu do bytu ? 37 najnovší komentár včera 12:00
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Máj 2024 154 najnovší komentár 27. mája 2024
- Ivocka5: Odšťavovač 47 najnovší komentár 23. mája 2024
- Vlasatka: Nesolené pistácie 12 najnovší komentár 22. mája 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2024 81 najnovší komentár 21. mája 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Máj 2024 100 najnovší komentár 27. mája 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2024 1 najnovší komentár 21. mája 2024
Zážitky
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Ako si doplniť energiu rýchlym snackom 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Strava po športe večer 0 zatiaľ bez komentárov
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
- Stefanm: Opitá vianočka . 14 najnovší komentár 20. júna 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Pečené kuracie rezníky so zemiakmi z jedného plechu VIDEO
- Krtkova torta na plechu VIDEO
- Vanilkové lístkové tyčinky s tvarohom VIDEO
- Šľahačková bublanina s rebarborou a jahodami VIDEO
- Domáca Sacherova torta VIDEO
- Ako si doma čistíte varešky? Doprajte im dlhý kúpeľ a budú ako nové VIDEO
- Vedeli ste, že nálev z kyslých uhoriek môžete opakovane použiť? Pozrite sa na čo VIDEO
- Víkendové pečenie: 10x linecký koláč. Skombinujte obľúbené cesto s orechmi, makom, tvarohom či ovocím
- Kreatívne a zdravo: Nechcete jesť ryžu, zemiaky či cestoviny? Toto je 5 surovín, z ktorých urobíte výborné nízkosacharidové prílohy k mäsu
- Máj, lásky čas: 10x tradičné svadobné koláčiky. Upečte si, svadba nie je podmienkou...
- Bublanina a spol.: 10 jednoduchých receptov na víkendový koláč so šťavnatými jahodami
- Taký malý sviatok: 6x viedenský rezeň, slávna špecialitka od susedov u vás doma
- 10x focaccia: K polievke, šalátu, aj na výlet. Upečte si taliansky chlebový posúch rôznych chutí
- Na každý deň: Sardinková, tuniaková, lososová aj z údenáča. 10 najobľúbenejších rybacích nátierok
- ak chceme mať výsledok naraz a kompletne upečený sa musí tepelne predupraviť (čiastočne upiecť, možno by fungoval aj konvektomat) a na ražni len dopiecť a chytiť arómu a kôrku.
- alebo pečieme a upečené odkrajujeme postupne a rovnako priebežne potierame marinádou (klasika napríklad pri pečení vola/býka)
- do veľkosti ovce (cca 15-20 kg) sa dá piecť aj komplet na ražni za dvoch podmienok; na bočnom teple (ražeň je vedľa ohniska, nie nad!) a máš motor na neustále otáčanie (pozri môj recept na pečenú ovečku)
- veľký kus pečený bez predúpravy by na povrchu bol zhorený a v jadre mäsa surový.
Fľaše (uhorkový štvorliter) šli do prasiatka (cca 30 kg) pri jeho predpekaní - ako z dôvodu zachovania tvaru (aby sa rebrá nezbortili) a zároveň aj rovnomernejšie prepieklo (v rúre).
Marinády záležia na mäse a chutiach konzumentov.
Pozor na prudký oheň pod ražňom - nemal by sa vyskytnúť, postup podobne ako pri grilovaní (ide o rovnomerné sálavé teplo do 200 °C, nie o plameň 400 °C)
Pri veľkých kusoch pozor na uchytenie mäsa - ľahko padne do pahreby.