Kuchyňa a vybavenie

Oživenie starých formičiek

marianna76 - fotkamarianna76, 15. decembra 2012

Ahojte, pridávam návod ako oživiť staré formičky, aby vyzerali super. Viem,mnohé to poznáte, ale verím, že dakomu to pomôže. Pridávam link podľa ktorého som i ja svoje čistila. Lepšie povedané moje po starenke, ktorá má 90 rokov. Poviem Vám, boli riadne čierne a keby nie tohto receptu, asi by mi ostali len na pamiatku. Vyčistila som ich krásne a už sú nachystané k pečeniu.

Jak oživit staré zrezlé vánoční formičky - ČIŠTĚNÍ FORMIČEK
 www.mimibazar.cz/navod.php?id=10661...

@zareaguj


Diskusia k téme

ursula4
toto mi prišlo vhod.Akurát som dopiekla a rozmýšľam ako tie formičky vyčistiť.Výborný a hlavne lacný trik.Ďakujem
marianna76
fajn, som rada, že vám to pomohlo , aj mne ... fakt tie staré by som vôbec inak nepoužívala... a teraz už mám v nich napečené
hubata
ííha - presne také mám po babke a tiež som ich mala zvlášť uložené len-tak na pamiatku. Viem že som to raz skúšala v kyseline citronovej, potom v sóda bikarbóne, ale vždy mi znovu zašli. Tak vyskúšame prášok do pečiva ešte. Vďaka že si sa s nami podelila o dobrú radu @mariana76
fany1602
vdaka už som to aj vyskúšala a ozaj to funguje úžasný nápad!!!!ešte raz dakujem!!!!!
marianna76
@hubata ja som na tieto max mastné, tmavé dala do vody dva tie prášky a varila asi 15 min. skúsila som a podľa toho, potom sme ešte kefkou pekne očistili, krásne to šlo... bude to fajn a môžeš ich znova používať, potom sme ich ešte umyli v jarovej vode a vysušili
ursula4
už to majú formičky za sebou-sú ako nové.Kto neskúsi neuverí
honestka
ja som si par formiciek odlozila aby som dcere a neveste urobila "shadow box" pretoze uz s nimi nepecieme a ostatne som rozdala.
nechala som ich v povodnej forme neumyte lebo prave v tom maju svoje caro ako vsetko co je stare a ma patinu rokov minulych.

tento navod je vsak dobry pre tych, ktori ich pouzivaju a maju cas na to, aby im formicky dozreli a nabrali ten spravny dych mravencej prace za roky, ktore s nimi pracovali.
pachola
stačí,keď sa vyvaria s práškom na pranie,alebo v obyčajnom mydle
helca103
@marianna76 ďakujem za skvelý príspevok, moje formičky majú niečo cez 30 rokov a veru ich skúsim ,,oživiť" podľa tohoto návodu.
klaura
aké jednoduché ... zajtra si vyčistím tie moje ... veru to už potrebujú ... ďakujem aj ja za návod ... :)
matata1
Och, škoda že som toto nevedela pred pár rokmi. Po starkej ostali nádherné formičky, ale boli zájdené a niektoré aj zhrdzavené. Tak ostali v komore a už je po nich. Také krásne už nikdy mať nebudem.
elka
vyskusala som su ako nove dakujem za radu, je to pekne ked sa vieme podelit