Varenie

Bielka

naty - fotkanaty, 22. apríla 2014

Prosím vás viete mi poradiť čo s bielkami? robila som vaječný likér a zostalo mi 5 bielkov, čo s nimi? snehové pusinky ani prikrývky na koláčoch nemáme radi :)

@zareaguj


Diskusia k téme

daniela15
zamraziť a príležitostne použiješ do praženice, leča, polievky ...
smejkad
s lekvarom pena na sisky, alebo len tak sama :-)
alebo s pecenymi jablkami, ako sa dava do trubiciek,hmmmm :-)))
hanka56
bílky vyšlehám s cukrem, přidám nastrouhané i nasekané ořechy( jaké chceš ) a nasekanou čokoládu na malé kousky.Rozválím listové těsto na dva díly, potřu sněhem, zaroluji jako roládu, nakrájím na 1cm pásky a položím na plech ( jako šneky ) Sníh co mi vyteče při krájení dám lžičkou nahoru a upeču. Ještě nejsou vychladlé a jsou pryč :-))
staja
mala som v mrazničke odložených 6 bielkov, kúpila som si formu na laskonky a vyskúšala podľa orechového receptu bnez múky, ktorý bol k nej priložený. Na prvýkrát sa vydarili bezchybne, boli fantastické. Škoda bielky vyhadzovať.
siskam
Tiež ich odkladám do mrazničky, napíšem si sáčok koľko je tam bielkov, aj teraz ich mám možno 15 ks. Môžeš použiť všade kde potrebuješ bielky, napr. na Pavlovu. Po rozmrazení sa dajú úplne perfektne vyšľahať na tuhú penu.
rulik
som myslel, že ich budeš mať za hrniec, postupne pridávaj tam kam dávaš vajce
naty
@rulik zas až tolko ich nemám ale je mi luto ich vyhodiť.
dakujem vám, páčia sa mi tie slimáčiky z lístkového cesta aj mandlové sucháriky to mi nenapadlo a máme ich radi. A vlastne aj tie laskonky by som mohla skúsiť :)
a ako ich dávate zamraziť? do sáčiku či do nádobky?
elka21
bola tu aj plnka z bielkov - vyšľahané nad parou s cukrom a do toho sa pridalo maslo
evanaaa
@naty , lepšie je do malých vaničiek, téglikov, ap. Mňa by len zaujímalo, že ak pridávam ďalšie bielka k tým už odloženým, či to nevadí, alebo ich je treba dať zvlášť?
iwuska
k vajcu na ranajky do prazenice pridat bielka, budes ju mat trosku lahsiu :)
ericka
a čo tak sneh použiť na ryžový nákyp, alebo žemľovku?
naty
@ericka tiež dobrý nápad ale my žemlovku ani ryžový nákyp nelubime
cesminaz
Urob si z nich bielkovu prazenicu :-) ja si zvyknem na troche oleja usmazit cibulu a dat nanu 3-4 bielka a mam ranajky ;-) k tomu 1 paradajku,alebo uhorku.A vyzivne bielkovinove ranajky,alebo aj desiatu mas na svete!Alebo ako lahku veceru,od ktorej urcite nepriberes ;-)
klaura
@naty na mrazenie si kúp malé PVC vrecká s tým zatláčacím uzáverom (zipsom?) ... neviem ako sa to správne volá ... uzatvoríš a bielka nevytečú ... bežne v nich mrazím vajíčka po vyfúknutí (kraslice) :)
mirkamt
@naty vďaka za založenie tejto diskusie - tiež sa mi občas zídu tieto nápady ;-) Škoda, že sa diskusie nedajú ukladať ako recepty.
brambora
vsak prazenicu. pridas si este dve cele vajicka a mozte sa dvaja naranajkovat ;)