Zdravím všetkých varecháčov

manolika - bez fotkymanolika, 11. septembra 2018
Zdravím všetkých varecháčov a hlboko sa skláňam pred všetkými, ktorí tu uverejňujú svoje skvelé recepty, rady a nápady. Som Vaša obdivovateľka viac rokov a chodím na túto stránku denne. Veľa receptov som vyskúšala aj v praxi a vždy boli vynikajúce.
Rozhodla som sa Vás požiadať o pomoc .
Vy starší :-) , si určite budete pamätať na zázračnú handričku , ktorá sa objavila na slovenskom trhu po revolúcii, niekedy okolo roku 1993. Bola to handrička, ktorou sa umývali okná, zrkadlá a sklá a jej zázračnosť spočívala v tom, že okno ( sklo) sa najprv umylo bežným spôsobom od špiny a potom nastúpila zázračná handrička. Tá sa namočila do čistej vody , mierne vyžmýkala , poutieralo sa ňou sklo a nechalo sa uschnúť. Neostávali žiadne kvapky, žiadne šmuhy a hlavne, nebolo treba nič leštiť. Handrička sa preprala v mydlovej vode, nechala uschnúť a čakala na ďalšie použitie.
Zázračná handrička sa nepredávala v obchodoch, predávali ich napr. kozmetičky a stála 100 korún, čo bolo vtedy dosť peňazí, ale stála za to. Kúpila som ich celej rodine a nedáme na ňu dopustiť. Slúžila mi spoľahlivo , no už ma pomaly začína opúšťať a ja sa ju márne snažím nájsť. Prosím Vás, neviete niekto, kde by sa dala zohnať ?
S pozdravom Vaša obdivovateľka Manolika .
@zareaguj


Diskusia k článku

jerica
Používam od toho roku ako píšeš , ceny boli závratne, teraz ju majú v Kauflande tuším keď sa nemýlim za 1.99 €, je nebovo modrá, je väčších rozmerov, čo mne vyhovuje. Ja iné nepoužívam na riady, utierky sú odložené oprané naškrobené ožehlené.
smejkad
Dostaneš kúpiť v marketoch (kaufland, tesco, Billa, lidl, coop....), drogeriach, domácich potrebách...
A potom aj niektoré firmy na priamy predaj ich majú
radost
Aj ja chcem poznať ten handričkový zázrak..švédsku poznám..toto iné..??foto nie je..??
evanaaa
No neviem, ak by išlo len o švédsku utierku, čo bolo jedného času hit, niekoľko som mala aj ja a ešte asi dve mám, tak by ju @Manolika nezháňala, dokonca tu na Vareche....? Alebo, žeby ju nezháňala v obchodoch, kde je dostať, alebo sa jedná o nejakú inú utierku. Rada by som aj ja vedela.
manolika
Ďakujem za rady, no švédska utierka to nie je a vyskúšala som niekoľko handričiek, no ani jedna nespĺňala požiadavky. Na internete som nič podobné nenašla. Podstata tej zázračnej bola v tom, že si sklo utrela mokrou handričkou a viac si sa nestarala. Sklo uschlo a bolo bez kvapiek, bez šmúh.
haji
Bože, automobilů.
Vykričník v předposledním řádku je navíc.
Klávesnice si žije svým životem.
mata3636
Neporadím, čo sa týka handry, ale mám malú fintu na umývanie okien: najprv okná umyjem klasicky, s jarovou vodou a potom s čistou, do ktorej dám trochu šampónu na vlasy. Netreba sa zľaknúť, že ostávajú šmuhy, keď sklo vyschne, všetko je krásne lesklé
kika1212
@Mata3636 (12.9.2018 10:34)

umývam rovnako, umývam so švédskou handrou, takou, čo bežne dostať v hociktorej predajni. Umývala som aj so šampónom na vlasy, teraz som ho zamenila za aviváž, výsledok rovnaký, ak nie lepší:)
lianka
@Manolika , nebola to taká modrá handrička s takými tmavými modrými ornamentami, ktoré boli napustené nejakou chémiou? Skôr to bolo niečo medzi papierom a netkanou textíliou. Tiež som to používala, dobre sa s tým robilo, ale tiež som to dávno nevidela. Prešla som tiež na švédske utierky. Jednou umyjem namokro a druhou vyutieram nasucho. Do vody pridávam Ajax. Som spokojná.
mata3636
@Dvorka (12.9.2018 12:14)

Len nedaj veľa šampónu, stačí množstvo ako na umytie vlasov
45678
@Manolika (12.9.2018 09:21) asi mas na mysli set,ktory predavala firma Raipand,iba prostrednictvom daelerov.Mas pravdu,je to tak ako pises,pouzivam ju na vsetko,teda v kuchyni jedna,na okna druha,nabytok dalsia...
Svedska utierka je nieco ine,hoci tiez moze posluzit k spokojnosti..
Firma zial uz u nas neposobi,tak asi tazko kupis:-( ja mam od priatelky,ktora to predavala, mala este doma a bola ochotna mi predat.

1x martau
45678
@45678 (12.9.2018 17:35)

Raypath utierka..upratovanie iba cistou vodou..
Pisem na ipad,napisal co chcel..ospravedlnujem sa:-(
danielas
Mam rovnaky problem. To je fakt zazracna handricka na okna. Roky som ju pouzivala, niekolke minula a tu poslednu mam minimalne 10 rokov. Uz dosluzila, ale ju nedokazem vyhodit. Tiez ju dlhsie hladam a budem vdacna, ak dostaneme tip.
Moja je zelena, rozmer 35x25cm. Jelenica to nie je. Ma to ale podobny "omak"Pomoze obrazok?


bubaya
Ja tú hladkú handričku kupujem v DMke, majú v krabičke, stojí cca 2-3 eurá. Najlepšia je tá hladká, mám rokmi overené.
manolika
Ďakujem Vám všetkým za rady a ochotu pomôcť, Vaše typy určite vyskúšam. Danielas sa presne trafila , na tej foto je zázračná handrička a som rada, že som našla niekoho, kto ju ešte má :-).
Tak budem pokračovať v hľadaní a mám čo robiť, kým vyskúšam všetky handričky, ktoré ste mi poradili.
Ešte raz všetkým ďakujem a prajem všetko dobré.
1x haji
sovka62
Áno, Raypath, aj ja ju mám, ale už ju veľmi nepoužívam. Okná umývam prípravkom Clin, stačí vrchnák do vedra vody, umyť, zotrieť stierkou a žiadne šmuhy. Je to šup-šup.



 



TOPlist