Jogurtová polievka
Jogurtová polievka

Turecká jogurtová polievka / Yayla çorbası videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 18. novembra 2023

Výborná a veľmi jednoduchá polievka z tureckej kuchyne, ktorú máte hotovú za pár minút! Táto polievka je jedna z našich najobľúbenejších. Varím ju doma Zobraziť celý popisVýborná a veľmi jednoduchá polievka z tureckej kuchyne, ktorú máte hotovú za pár minút! Táto polievka je jedna z našich najobľúbenejších. Varím ju doma dosť často.
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2023/11/turecka-jogurtova-polievka-yayla-corbas.html

Turecká jogurtová polievka / Yayla çorbası (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

500 g
1 ks
2-3 PL
cca 1,5 l
3 PL
100 ml




Postup

  1. 1

    Do hrnca dáme jogurt, vajce, múku a metličkou vymiešame do hladka. Pridáme vodu, rozdrvenú sušenú mätu a soľ. Celé ešte raz dobre premiešame a až teraz dáme na sporák.

  2. 2

    Polievku za častého miešania privedieme do varu. Keď polievka už pomaly vrie, pridáme lístky čerstvej mäty a aj bulgur. Napokon polievku za občasného miešania necháme variť, kým bulgur nezmäkne.

  3. 3

    Polievku počas varenia ochutnáme, ak treba dosolíme a aj ochutíme citrónovou šťavou. Netreba sa báť, polievka sa vám nezrazí od citrónu :-)

  4. 4

    Táto polievka je jedna z najznámejších, najobľúbenejších a najčastejšie varených v tureckej kuchyni :-) Je veľmi jednoduchá na prísady a aj na prípravu. Napriek tomu je to úžasne chutná polievka, pri ktorej platí "Menej je niekedy viac"! Prajem dobrú chuť !

    Turecká jogurtová polievka / Yayla çorbası (videorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zopár tipov odo mňa: *do polievky môžete dať bulgur, alebo orzo cestoviny * citrónová šťava sa dáva podľa toho, aký kyslý bol jogurt čo ste použili * múky sa dáva toľko, akú hustú chcete mať polievku. Ja dávam 2 alebo 3 lyžice

  6. 6

    Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia