Škoricové osie hniezda
Škoricové osie hniezda

Škoricové osie hniezda so smotanovou polevou videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 5. decembra 2023

Najlepšie škoricové slimáky čo som doteraz jedla. Mäkké cesto, veľa plnky a výborná smotanová poleva. Tieto výnimočné osie hniezda moje deti a celá rodina Zobraziť celý popisNajlepšie škoricové slimáky čo som doteraz jedla. Mäkké cesto, veľa plnky a výborná smotanová poleva. Tieto výnimočné osie hniezda moje deti a celá rodina zbožňujú. Koláče zmiznú z plechu do pár hodín, keďže jeden kúsok nestačí :-)

11 ks
porcií
25 minút
na 180 °C
Škoricové osie hniezda so smotanovou polevou (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

Cesto:
600 g
50 g
cca 350 ml
50 g
1 ks
21 g čerstvé
1 KL
Plnka:
250 g
250 g
4 PL
1 bal.
Poleva:
150 g
125 g
100 g




Postup

  1. 1

    Z uvedených surovín si vypracujeme cesto, ktoré sa už oddeľuje od misky. Cesto ešte pomocou múky vypracujeme do bochníka a necháme 30-40 minút kysnúť.

  2. 2

    Na plnku si zmiešame mäkké maslo, trstinový a vanilkový cukor a škoricu. Plnku dáme zatiaľ bokom.

  3. 3

    Keď cesto nakyslo, vyvaľkáme ho na veľký kruh. Na cesto rozotrieme plnku a zrolujeme zľahka do závinu. Závin napokon pokrájame na 11 častí, hrubých na 2 prsty. Slimáky poukladáme na pekáč vytretý maslom a necháme 25-30 minút podkysnúť.

  4. 4

    Podkysnuté slimáky dáme do rúry , ktorú sme si vopred rozohriali na 180 °C na 25 minút a upečieme. Upečené necháme vychladnúť, ale nemusíte celkom do studena.

    Škoricové osie hniezda so smotanovou polevou (videorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na polevu si dáme do hlbšej nádoby zmäknuté maslo, smotanu izbovej teploty a cukor. Celé to mixneme ponorným mixérom. Má to dostať konzistenciu peny. Napokon už len polevu natrieme na naše koláče a môžeme maškrtiť ;-) Ja osobne ich zvyknem po natretí nechať 2-3 hodiny postáť a až potom jesť.

  6. 6

    Tieto koláče sú naozaj fantastické, vrelo odporúčam! Cesto mäkučké a ľahké, plnka úžasnej škoricovej chuti, ktorá absolútne a výnimočne ladí so smotanovou polevou. Prajem dobrú chuť!

    Škoricové osie hniezda so smotanovou polevou (videorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu

sobon
To keď povieš ty cezminka že sú najlepšie tak na dvesto percent sú 👍určite vyskúšam…
2x havla a haji
danda3
Obrázok č.6 má dostal, recept hodný vyskúsania. Ďakujem.
1x haji
haji
Až se mi zatajil dech, osie hniezda plné škorice, masla, smotany, hmmm ta jsou magicky přitažlivá! Krásná práce, milá Cesmínko!
tajfuska
Skusila som recept. Cesto je naozaj vyborne, ale celkovo su strasne sladke. Viem dezert ma byt sladky, ale toto je extrem 😅 vela masla a vela cukru.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia