Bezlepkové osie hniezda
Bezlepkové osie hniezda

Škoricové osie hniezda bez lepku

novalim - fotkanovalim, 26. januára 2024. Komerčný recept.
Škoricové osie hniezda bez lepku
Foto: novalim

Osie hniezda sa dajú pripraviť na množstvo spôsobov. My máme pre vás dnes recept na tie asi najklasickejšie - škoricové s polevou. Vláčne Zobraziť celý popisOsie hniezda sa dajú pripraviť na množstvo spôsobov. My máme pre vás dnes recept na tie asi najklasickejšie - škoricové s polevou. Vláčne kysnuté cesto sme pripravili z našej bezlepkovej múky s minerálnym komplexom Promix Beta a naplnili sme ich voňavou maslovo-škoricovou plnkou. Ešte ani nestihli vychladnúť a už boli fuč. Napečte si aj vy túto dobrotu bez lepku ešte dnes.
Zdroj: www.novalim.sk

10 ks
porcií
80 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
1 ks
210 ml vlažné
20 g
1-2 PL
1 bal.
1 ČL
1 PL
trochu (alebo pomarančová)
Na plnku:
100 g
100 g
Na polevu:
1 ks
100-150 g
2 PL
1 PL vriaca
Na potretie:
1 ks




Postup

  1. 1

    Všetky sypké prísady dáme do misy a premiešame ich, postupne pridávame mokré prísady a všetko spolu miesime hnetacím nástavcom asi 10 minút.

  2. 2

    Vymiesené cesto gumenou varechou vytvarujeme do bochníka a prikryté fóliou necháme kysnúť do dvojnásobku. Trvá to približne 45 minút.

  3. 3

    Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú pracovnú dosku a ručne premiesime. Vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika na hrúbku asi 0,5 cm. Potrieme plnkou, ktorú sme si pripravili zmiešaním roztopeného vychladnutého masla, cukru a škorice. Zrolujeme do závinu a nakrájame na kúsky hrubé aspoň 3-4 cm.

  4. 4

    Zapekaciu misu alebo hlbší plech vymastíme, prípadne vysypeme múkou a hniezda vkladáme reznou stranou nahor jedno vedľa druhého. Prikryjeme čistou utierkou a necháme ešte podkysnúť 15 minút.

  5. 5

    Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom. Vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme na 180 °C do zlatista 20-25 minút. Po dopečení ihneď pofŕkame vodou. Polejeme polevou, ktorú sme pripravili vyšľahaním bielka s cukrom, vriacou vodou a citrónovou šťavou. Necháme mierne vychladnúť a podávame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia