Slané pečivo
Slané pečivo

Mäkučké plnené kysnuté slané pečivo videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 30. júla 2023

Rýchle a super jednoduché pečivo, skoro ako pizza. Je veľmi chutné, mäkké a voňavé. Výborne sa hodí na raňajky, desiatu, alebo na obed k Zobraziť celý popisRýchle a super jednoduché pečivo, skoro ako pizza. Je veľmi chutné, mäkké a voňavé. Výborne sa hodí na raňajky, desiatu, alebo na obed k polievke.
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2023/07/vyborne-kysnute-plnene-pecivo.html

12 ks
porcií
25 minút
na 190 °C
Mäkučké plnené kysnuté slané pečivo (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

Cesto:
500 g
100 ml
150 ml
1 PL
50 ml
1 ks
1 KL
1 KL
25 g
Plnka:
250 g
250 g
 čerstvá
trocha
Na potretie:
1
1-2 PL
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Z udaných prísad si vypracujeme polomäkké cesto, ktoré sa už oddeľuje od misky. Cesto zakryjeme a necháme 30 minút kysnúť.

  2. 2

    Kým cesto kysne, pripravíme si čerstvú bazalku a pokrájame paradajku na hrubšie plátky. Hrudkovitý kravský syr zmiešame s jogurtom a troškou soli. Použiť môžete hocijaký syr, ja som použila turecký. Kľudne môžete dať aj fetu, alebo kravskú hrudku. Môžete dokonca aj tvaroh, ale vtedy musíte dať aj trocha citrónovej šťavy, aby ste docielili syrovú príchuť.

  3. 3

    Keď cesto nakyslo, urobíme zneho valec a pokrájame ho na 12 kusov. Tak ako sú kúsky cesta pokrájané, tak ich položíme na pomúčenú dosku a trocha prstami vyťapkáme stred tak, aby vznikla jamka/ priehlbinka. Pre lepšiu predstavu si pozrite moje video!

  4. 4

    Kúsky cesta poukladáme na plech s papierom na pečenie a vrch dookola natrieme žĺtkom. Do stredu dáme najprv bohato syr a následne položíme bazalku a plátok paradajky. Nakoniec posypeme vrch černuškou / nigellou. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 190 °C 25 minút.

    Mäkučké plnené kysnuté slané pečivo (videorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pečivo je krásne mäkučké, ľahučké a voňavé. Chutí naozaj úžasne takto samotné, ale aj s polievkou či šalátom. Toto pečivo je variabilné čo sa plnky týka, kľudne ju môžete obmieňať podľa chuti! Prajem dobrú chuť!

    Mäkučké plnené kysnuté slané pečivo (videorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu

45678
@cezminka po dlhšom čase nazeram na Varechu a omamia má Tvoje "tortičky" na slano.Vidim,že si nepoľavila. Pozdravujem, nech sa ti darí aj naďalej:-)
1x sobon
sobon
Krasne kolaciky, ja cakam na nejaky tvoj sladky kolacik, uz si dlho nepridala, mam velmi rada tvoje recepty, si velmi sikovna🙂
1x havla




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia