Kysnuté pečivo
Kysnuté pečivo

Kysnuté sladké vence videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 22. januára 2024

Jednoduchá príprava a skvelý výsledok. Pečivo je výborné najmä na raňajky s mliekom, čajom alebo kakaom.
Zdroj: Môj blog cesminazuenal.blogspot.com

5 ks
porcií
25 minút
na 180 °C
Kysnuté sladké vence (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

Cesto:
250 g
250 g
100 g
200 ml
50 g
100 g
1 ks
1 PL
30 g čerstvé
2 KL
Okrem toho:
 celý
1 ks
kúsok




Postup

  1. 1

    Z udaných surovín vypracujeme od polomäkšieho mäkšie cesto, ktoré sa ešte pomerne lepí. Cesto pomocou trochy múky krátko vymiesime do tvaru bochníka, zakryjeme utierkou a necháme nakysnúť na dvojitú veľkosť. Toto cesto je trochu lenivejšie, takže to môže dlhšie trvať.

  2. 2

    Vykysnuté cesto vyklopíme na trocha pomúčenú dosku. Následne ho rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika a pokrájame na 10 pásikov hrúbky 1,5-2 cm. Vlastne aby boli približne rovnakej hrúbky a do páru.

  3. 3

    Pracujeme s dvomi pásikmi, ktoré po jednom najprv prekrútime, potom ich konce spojíme/stlačíme a následne ich prepletieme. Prepletené cestá spojíme tak, aby sme získali veniec.

  4. 4

    Každý veniec natrieme bielkom a natretou, bielkovou stranou otočíme do maku zmiešaného s hnedým hrubozrnným cukrom. Ide to veľmi ľahko. Veniec obrátime a potom znova položíme na plech. Vence dáme už aj piecť do rúry, ktorú sme si už dopredu rozohriali na 180 °C na cca 25 minút. Treba si to sledovať, čas je len informatívny. Upečené, horúce vence potrieme tekutým maslom a necháme vychladnúť.

  5. 5

    Pečivo je výborné. Vence nie sú príliš sladké, ale sú veľmi chutné. Môžu sa jesť takto samotné s mliekom, čajom alebo ku káve. Ale aj natreté s maslom, džemom alebo medom chutia fantasticky. Prajem dobrú chuť !

    Kysnuté sladké vence (videorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia