Grécka šošovicová polievka videorecept

maraki - fotkamaraki, 12. júla 2016

Ľahká a vynikajúca polievka, ktorá rozvonia celú kuchyňu. Milujem šošovicovú polievku na tento spôsob. Polievka je hustá a nie je potrebné ju zahusťovať. Všeobecne sa Zobraziť celý popisĽahká a vynikajúca polievka, ktorá rozvonia celú kuchyňu. Milujem šošovicovú polievku na tento spôsob. Polievka je hustá a nie je potrebné ju zahusťovať. Všeobecne sa polievky v Grécku nezahusťujú múkou a nerobí sa zápražka tak, ako je to zvykom na Slovensku. Uvedené množstvo surovín som varila v 2 - litrovom hrnci. Ak máte radšej redšie polievky, prispôsobte si množstvo vody a surovín. Do taniera si ešte môžte pridať viac octu balsamico. Záleží podľa chuti. Dobrú chuť!

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava
Grécka šošovicová polievka (videorecept)
Foto: maraki

Suroviny

250 g
2 ks
1-2 ks
1 ks
1 strúčik
50 ml
2 PL




Postup

  1. 1

    Postup môžte vidieť v priloženom videu. Množstvo surovín si môžte prispôsobiť podľa chuti, kto koľlko má rád :-) Ja si ešte pridávam do taniera viac balsamica. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

kukulienka71
Fíha, ďakujem za pripomenutie, vyzerá výborne. Robím podľa receptu od @pusty , nevieme sa jej dojesť, asi zajtra uvarím:-)
frezia
Prave pozeram, aku polievku by som uvarila. Uz je rozhodnute. Dnes bude tvoja sosovicova.
marienka44
Pár dní mám zo špajze vyloženú šošovicu, že si uvarím klasicku šoš. polievku. Ale teraz spravím podla teba, suroviny mám.
V rozpise surovín si zabudla uviesť bobkový list. Môžem pridať duľôčku nového korenia? Kyslá smotana sa tam asi nehodí.
Ďakujem za aktuálny recept. Ide do KK. :-)
maraki
@Kukulienka71 (12.7.2016 22:25)

Dakujem :-) Ja tuto polievku zboznujema robim ju dost casto. Pekny dnik prajem
marienka44
Podľa ineho Tvojho receptu som usúdila, že paradajku pridať bez šupky, Je to prafda?
maraki
@Marienka44 (14.7.2016 08:18)

Jeej, dakujem za upozornenie, uz som dopisala aj bobkovy list :-) Mozes aj gulocku noveho korenia. Ja ju robievam presne tak, ako vidis vo videu a je naozaj vyborna. Kyslu smotanu som neskusala pridavat, ale potom uz bude mat uplne inu chut. Dakujem a krasny dnik prajem :-)
maraki
@Marienka44 (14.7.2016 10:29)

Ano paradajku pridat bez supky. Ja som si zvykla paradajku vzdy nastruhat tak, ze mi zostane vlastne supka na struhaku. Rozkrojim paradajku napoly a postruham. Mozes to vidiet na jednej fotke k musake. Alebo mozes paradajky sparit a osupat, nakrajat a pridat do polievky.


marienka44
@Maraki (14.7.2016 10:33)

Tak uz je uvarena a ochutnaná. Je výborná, ja mám rada kyslejšie pokrmy, octu som dala viac. Na záver som dala posekanú petržlenovú vňať, rastie mi na balkóne. :-)
Ja som varila z polovicnej dávky, teda som odvážila 125 g šošovice. Keď sa trochu povarila, pridala som ostatné v poradí, ako je na videu. Lenže varením celý obsah hrnca zhustol, musela som dolievať z varnej kanvice horúcu vodu, aby to malo polievkovú konzistenciu. :-)
Ano, tak som postrúhala rajčinu, ako je na obr. Môže sa aj obariť a ošúpať.
kukulienka71
V noci sa nad nami konečne prehnala búrka s dažďom a aj sa ochladilo poriadne, tak tvoja polievka dnes veľmi dobre padla, ďakujem za recept. Veľmi sa mi páči ochutenie balsamicom, odporúčam zavrieť oči pri jej konzumácii a myslieť na slnečné Grécko;-)


1x haji
maraki
@Marienka44 (14.7.2016 13:41)

Vyborne! Tesim sa :-) Ja si do taniera vzdy pridam este extra ocot, tiez mam rada kyslejsiu. Krasny dnicek
maraki
@Kukulienka71 (14.7.2016 13:44)

Krasne sa Ti podarila! :-) navstivila som a Tvoj blog, krasne to tam vyzera. Bravo! Vidiet, ze varis s laskou a radostou :-)
atulienka
Maraki, dakujem za polievku do delenej stravy. Vyskúsam, iste bude vyborna.