Čokoládové suflé

matus113 - fotkamatus113, 29. januára 2012
Čokoládové suflé
Foto: matus113

Lávový koláčik.

6
porcií
30 minút
príprava
9 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
4 ks celé
200 g
200 g
200 g




Postup

  1. 1

    4 celé vajcia dáme do misky, pridáme 200 g kryštálového cukru a vyšľaháme do penista. Čokoládu nalámeme, dáme do hrnca, ktorý ponoríme do hrnca s vodou a rozpúšťame. Do čokolády pridáme aj 200 g masla. Hrniec vytiahneme z vody.

  2. 2

    Do roztopenej čokolády pridávame za stáleho miešania 200 g hladkej múky. Ďalej pridáme do zmesi vyšľahané vajíčka a zľahka premiešame. Malé misky vymastíme maslom a naplníme hmotou. Pečieme 7-10 minút na 180 stupňov.

  3. 3

    Do trúby dáme najskôr len jeden koláčik, aby sme zistili ako nám pečie trúba, pretože vnútri má byť koláč tekutý, ale z vonka upečený. Po upečení necháme koláč vo formičke trochu vychladnúť a potom vyklopíme. Podávame so zmrzlinou alebo ovocím.

Diskusia k receptu

Vymazať
tykadielko
úžasné - niečo pre mňa....zbožňujem čo najhorkejšiu čokoládu a toto je presne podľa môjho gusta...ďakujem za receptík :D
Vymazať
an3da
Mám zopár podobnýh receptov ale ešte som sa neopovážila robiť,
neviem či sa mi podarí. Musí sa piecť presne koľko treba, ak kratšie
lebo dlhšie - nepodarí sa, však?
Vymazať
anaska
Vďaka za video k receptu - spôsobilo, že v nedeľu sa u nás bude podávať ako dezert lávový koláčik.
Vymazať
kata50
Obdivujem tento typ koláčikov. A mám otázku.... Prosím, ak je ten koláč vnútri tekutý - nie je zároveň aj surový-nedopečený??? Alebo...???
Vymazať
sjuz
kata50 - správny postreh:)
tiež mám tu naň recept, je to úžasná pochúťka, hodí sa k nemu niečo svieže, napr. ovocie, alebo zmrzka, alebo najlepšie oboje:)!
Vymazať
baya94
mohla by som pouzit ako formicky tie take papieriky na muffiny ? ... mam len taku malinku trubu 9l (neico ako mikrovlnka ale na tepelnej baze :) ) a nemam ani ziadne take formicky lebo nezvyknem piect
Vymazať
jeka
@baya94 a nemáš nejaké malé šaločky na kávu?Ide o to ,že mištičky treba vymastiť aby ti koláčik vypadol a z papierového košíčka to bude asi ťažko,lebo podľa seba viem ,že sa cesto niekedy trhá.
Vymazať
michsamant
Asi budem teraz za zlu, nechcem nikoho urazit alebo sa dotknut, ale uz @anaska vyssie napisala, ze ide o Lavovy kolacik. Souffle je nieco ine, vyklapat sa neda a robi sa bez muky. (prosim vas neberte to ako rypanie!)
Vymazať
molon
jé Alika ahoj pekné koláčiky si urobila, šikovná ako za mlada =:o)
Vymazať
ethanel
podarilo sa ti to perfektne len by som chcel poopravit nazov, souffle je nieco ine toto sa vola cokoladovy fondant a robim ho velmi casto, v UK je oblubeny pocas vianoc a podavasa s clotted cream ...
Vymazať
lucka22771
Ja to chcem vyskúšať dnes, ale mám otázočku či sa dá cesto na pár hodín uskladniť v chladničke a upiecť napr. večer? Chcem urobiť koláčiky pre manžela, ktorý sa vráti domov večer, tak aby to mal teplé..a na ochutnávku pre nás upiecť pár kúskov teraz :D A ešte jedna otázka...šálky na kávu nepopraskajú v rúre? Dik
Vymazať
2010
@lucka22771 , toto nema so sufle absolutne nic spolocne to je taka ista blbost ako keby som kysnuty kolac volal piskota .
Inac nekritizujem recept ktory je daco uplne ine -fondant , ale len meno .




Vymazať
renulienka
...no ved Matus 113 ma viac ,,pikosiek,,.Morskeho vlka s useknutym chvostom nazyva prazmou, tak preco nemoze fondant nazyvat souffle;-)
Vymazať
ciernalabut
Presne tak nie je to sufle autor receptu by to mal opravit uz to tu podotklo viac ludi ze sufle je nieco uuuuuuplne ine ! Ved to je najmenej opravit nazov




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia