Čokoládové suflé

sjuz - fotkasjuz, 16. mája 2010
Čokoládové suflé
Foto: sjuz

Znova talianov recept :) Bola som však prekvapená, aký rýchly a zároveň chutný dezert to je.

20 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

200 g - to je jedna veľká tab.
5 ks
100 g
150 g
250 g
40 g




Postup

  1. 1

    Celé vajcia si vymiešame s cukrom,pridáme rozpustené maslo, ako aj rozpustenú čokoládu. Ja som si ju rozpustila v mikrovlnke, môžete aj nad horúcou parou. Vysypeme kakaový prášok. Premiešame šľahačom, a pridáme múku. Vznikne hladký krém, ktorý potom plníme do formičiek - valcov - ja som ale vymazala pekáč na muffiny maslom, a naplnila krémom.

  2. 2

    Pečieme pri 200 st 10 min, nie viac, aby suflé vo vnútri zostalo tekuté.

  3. 3

    Môžeme podávať s vanilkovou zmrzlinou, alebo aj s čerstvým ovocím, ako osviežujúcim protikladom suflé.

Diskusia k receptu

alexdidi
mám takmer ten istý recept a keďže tento dezertík je najlepší teplý, mám ho pripravený v chladničke a pečiem ho pred podávaním...najviac nám chutí s malinovou omáčkou...dokonca som ho piekla aj na druhý deň a bol výborný
sjuz
alexdidi - ja som piekla z polovice cesta, a keď sa manžel vrátil, upiekla som mu čerstvé. S malinovou omáčkou - hmm, to musí byť fantázia..:)!
alexdidi
sjuz,vieš ja mám taký dojem, že keď sa dobre schladí pred pečením, tak je ešte lepší...pritom je to pohodlnejšie, keď už len šupnem do rúry, hlavne ak ho pripravujem pre hostí po obede alebo večeri ako dezert
sjuz
super, vďaka za tip - je mi jasné, že sa dá robiť tesne pred podávaním, ale je dobré vedieť, že si cesto môžem dať do chladničky deň vopred:) , ale aj tak je rýchlo hotové. Veľmi mi chutí práve tá čokoládová chuť....:)
babidka
@sjuz , s tym pekacom na mufiny je skvely napad ! nemam totiz misticky na sufle/ nemozem ich od stahovania najst/ a vsetko co je cokoladove musim ochutnat ...:-) vyzera to jednoducho a uz sa na to tesim :-)))))))))))
dajaana
práve som rozmýšľala nad nejakým super dezertíkom - a toto je presne to, čo sa naším jazýčkom žiada - ďakujem :-)
sjuz
..v Brezovej pod Bradlom majú zrejme nejaké problémy s očami....:)
doty
ahojte,
toto je recept na kolko porcii "muffinov" pls? ja sa chystam spravit do malych babovkovych formiciek a nechcem velku davku ked sme len dvaja. Dikes!
sjuz
doty - z tejto dávky mi vyšlo veru okolo 20 ks, takže si dávku zmenši - neviem, koľko zjete:)
lucylee - ďakujem:) - to je talianov recept - a treba fakt dodržať čas, inak sa upečú úplne celé aj s vnútrom...:)
tkatka
Dnes robila v bez servítky Silvia Pavlíková tento recept :)))
zlatulik3
Ja som dnes tiez robila ale ked som ich piekla 10 minut tak tam nebolo vnutri tekute,tak dalsiu varku som robila len 8 minut a to už bolo ok..:-)
erikao
... a ide to von z toho plechu na muffiny? nebolo treba papierové košíčky? celkovo by som potrebovala s tými muffinmi toto poradiť, kúpila som si ten plech a teraz premýšľam či treba aj papierové košíčky ?
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Dnes som to vyskúšala. Super. Mám porcelánové mištičky na suflé. Pred pečením ich vytriem maslom a vysypem s kryštálovým cukrom zmiešaným s kakaom. Dám aj s naplnenými mištičkami na 1/2 hod. do chladničky a potom dám piecť na 10 min. Po upečení vyklopím a okolo polejem rozmixovanými jahodami,ktoré som predtým krátko povarila strstinovým cukrom a trochou vody.
luckape
Robila som ich po 1x a boli fantastické!! Vyšlo mi 14ks, zjedli sa zachvíločku, odporúčam!