Zemiaky tri v jednom s fašírkou

Autor receptu: frezia68

Nepredpokladala som,že to pridám na Varechu a preto nemám fotky.Ale tie zemiaky boli také chutné,že som rýchlo zapla foťák.

3
porcie
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Množstvá sú orientačné a samozrejme,že každý si odhadne podľa počtu stravníkov.Zemiaky som dala variť spolu s mrkvou,pridala som trochu rasce a soľ.
  2. Na trocha masti som opražila cibuľu a pridala podusiť kyslú kapustu.Mne stačilo asi 10 min.,lebo mám rada chrumkavú.Keď boli zemiaky mäkké,vodu som scedila do misky,z toho bude zeleninová polievka a k zemiakom som pridala kapustu,trocha poštuchala tak,aby nebola z toho úplne kaša. A príloha k fašírke je hotová.A aká dobrá.Už keď som ochutnala,tak sa mi ani fašírky nežiadalo :-)
  3. Fašírku som robila odľahčenú,trocha mäsa,mrkvu,zemiak,cesnak,soľ,MČK,čubricu,vajíčko a trocha štipľavé Červené zlato.Piekla som v rúre.
  4. No a hlávkový šalát so zálievkou z citróna,trocha trstinového cukru a olivového oleja doplnil tento jednoduchý obed.A pridávam ho sem len kvôli zemiakom,lebo v tejto kombinácii chutili skvelo.Kto má odvahu a chuť,nech vyskúša a prajem DOBRÚ CHUŤ !