Zemiakový šalát obyčajný (fotorecept)

Zemiakový šalát obyčajný (fotorecept)
Foto: frezia68
frezia68Frezia68, recept pridal: 16. decembra 2010 9:32Ďalšie jeho recepty

Na vianočný stôl k rybe nemusíme podávať šalát majonézový,ale aj takýto obyčajný zemiakový.Vyprážaný kapor žalúdok večer trocha zaťaží,šalát nemusí... a kapra si domyslíme,lebo dnes ho nerobím.....:-)))

Suroviny

4-5
porcie
10
minút
príprava
2O
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Uvaríme zemiaky,ošúpeme a nakrájame na plátky,alebo hranolky-ako sa komu páči.
Zemiakový šalát obyčajný (fotorecept) - obrázok 1

2

Menšie cibuľky ošúpeme a nakrájame na tenké pól kolieska.....ak slzia oči,môžeme sa medzitým pohrať s obrúskami a pripraviť vianočnú výzdobu....
Zemiakový šalát obyčajný (fotorecept) - obrázok 2

3

Cibuľu pridáme k nakrájaným zemiakom,uhorky narežeme na drobné kocky.....
Zemiakový šalát obyčajný (fotorecept) - obrázok 3

4

všetko premiešame a zalejeme horúcim vývarom,alebo bujónom (alebo vodou ),ktorý sme prevarili s dvoma lyžicami octu,cukrom,soľou a MČK - okoreníme podľa chuti.Vyprážaný kapor žalúdok môže večer zaťažiť a tento zemiakový šalát odľahčí .Môžeme pridať trocha olivového oleja. Dobrú chuť a krásne sviatky všetkým !



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • tinca, 16. decembra 2010 o 11:56
    @fr ézia robievam ho priebežne aj napr. k fašírkam, je ľahký a chutný


  • tinca, 16. decembra 2010 o 11:57
    zabudla som ja ešte dávam aj mrkvičku a hrášok


  • julica, 16. decembra 2010 o 12:03
    aj ja mam takyto rada, mrkvu s petrzlenom si uvarim v sladkokyslom naleve s korenim a vlejem do zemiakov s cibulou, pekne to vsiakne, pridam este horcicu a kysle uhorky. V lete som robievala take zeleninove taniere, kde som prisady tohto salatu vrstvila na taniere, pridala som aj uvarenu fazulu a stvrtky vajca, niekedy kopku ochuteneho jogurtu. Mam to velmi rada, ten poriadny majonezovy mi uz ani nechuti, vzdy ked ho mamina robi, snazim sa presvedcit ju na co najviac jogurtu a stavy zo zeleniny, tatarskej co najviac ubrat. Po takom salate dokazeme robit aj ine ako cumiet do tv :)


  • frezia68, 16. decembra 2010 o 12:16
    Máte pravdu,tiež pridávam rôznu zeleninku a najviac mrkvu...rôzne obmeny,ten je najjednoduchší.....a práve k fašírke :-)))


  • danculka, 16. decembra 2010 o 20:05
    Takýto si urobíme viac krát do roka ,jednoduchý a chutný...


  • janger, 16. decembra 2010 o 23:46
    @frezia68 , tak tento salatik som uz velmi davno nejedla, vdaka za pripomenutie!


  • marianne69, 23. decembra 2010 o 10:32
    @frezia68 nechala som ti odkaz aj u mojej vianocnej polievky,ale ak mi das svoju emailovu adresu:poslem ti receptik tak a vysvetlim aj preco:-)uz mam doma 2 christmas puddinds,robit treti sa mi zda zbytocne(moja polovicka doniesla s prace este jeden vo vianocnom baliku).Ale receptik ti dam....



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.

Čatajské praclíky
„Šedesátka neny bohvíjaký vek, mosíš sa jej šak dožit,“ hovoril kedysi modranský mäsiar Vinco Held.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist