Zemiakový šalát obyčajný (fotorecept)

Zemiakový šalát obyčajný (fotorecept)
Foto: frezia68
frezia68Frezia68, recept pridal: 16. decembra 2010 9:32Ďalšie jeho recepty

Na vianočný stôl k rybe nemusíme podávať šalát majonézový,ale aj takýto obyčajný zemiakový.Vyprážaný kapor žalúdok večer trocha zaťaží,šalát nemusí... a kapra si domyslíme,lebo dnes ho nerobím.....:-)))

Suroviny

4-5
porcie
10
minút
príprava
2O
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Uvaríme zemiaky,ošúpeme a nakrájame na plátky,alebo hranolky-ako sa komu páči.
Zemiakový šalát obyčajný (fotorecept) - obrázok 1

2

Menšie cibuľky ošúpeme a nakrájame na tenké pól kolieska.....ak slzia oči,môžeme sa medzitým pohrať s obrúskami a pripraviť vianočnú výzdobu....
Zemiakový šalát obyčajný (fotorecept) - obrázok 2

3

Cibuľu pridáme k nakrájaným zemiakom,uhorky narežeme na drobné kocky.....
Zemiakový šalát obyčajný (fotorecept) - obrázok 3

4

všetko premiešame a zalejeme horúcim vývarom,alebo bujónom (alebo vodou ),ktorý sme prevarili s dvoma lyžicami octu,cukrom,soľou a MČK - okoreníme podľa chuti.Vyprážaný kapor žalúdok môže večer zaťažiť a tento zemiakový šalát odľahčí .Môžeme pridať trocha olivového oleja. Dobrú chuť a krásne sviatky všetkým !



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • tinca, 16. decembra 2010 o 11:56
    @fr ézia robievam ho priebežne aj napr. k fašírkam, je ľahký a chutný


  • tinca, 16. decembra 2010 o 11:57
    zabudla som ja ešte dávam aj mrkvičku a hrášok


  • julica, 16. decembra 2010 o 12:03
    aj ja mam takyto rada, mrkvu s petrzlenom si uvarim v sladkokyslom naleve s korenim a vlejem do zemiakov s cibulou, pekne to vsiakne, pridam este horcicu a kysle uhorky. V lete som robievala take zeleninove taniere, kde som prisady tohto salatu vrstvila na taniere, pridala som aj uvarenu fazulu a stvrtky vajca, niekedy kopku ochuteneho jogurtu. Mam to velmi rada, ten poriadny majonezovy mi uz ani nechuti, vzdy ked ho mamina robi, snazim sa presvedcit ju na co najviac jogurtu a stavy zo zeleniny, tatarskej co najviac ubrat. Po takom salate dokazeme robit aj ine ako cumiet do tv :)


  • frezia68, 16. decembra 2010 o 12:16
    Máte pravdu,tiež pridávam rôznu zeleninku a najviac mrkvu...rôzne obmeny,ten je najjednoduchší.....a práve k fašírke :-)))


  • danculka, 16. decembra 2010 o 20:05
    Takýto si urobíme viac krát do roka ,jednoduchý a chutný...


  • janger, 16. decembra 2010 o 23:46
    @frezia68 , tak tento salatik som uz velmi davno nejedla, vdaka za pripomenutie!


  • marianne69, 23. decembra 2010 o 10:32
    @frezia68 nechala som ti odkaz aj u mojej vianocnej polievky,ale ak mi das svoju emailovu adresu:poslem ti receptik tak a vysvetlim aj preco:-)uz mam doma 2 christmas puddinds,robit treti sa mi zda zbytocne(moja polovicka doniesla s prace este jeden vo vianocnom baliku).Ale receptik ti dam....



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist