Zemiakovo-tekvicové placky so šopským šalátom

roothanRoothan, 29. augusta 2011 12:45
Ďalšie jeho recepty »

Zemiakovo-tekvicové placky so šopským šalátom Foto: roothan

Tento recept je variáciou na Šopský šalát a trochu pozmenené zemiakové placky ako tip na rýchly obed v horúcom dni. Je to zdravá osvieženie v podaní zeleniny a placky skvele zasýtia.

4
porcie
30 min
príprava
30 min
tepelná úprava

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    PLACKY: Tekvicu očistíme a na strúhadle nahrubo nastrúhame.Pridáme soľ a necháme 10 minút stať.potom tekvicu jemne vyžmýkame a pridáme rovnako nestrúhané zemiaky.Do zmesi primiešame najemno postrúhaný cesnak a cibuľu. Pridáme vajíčka, čierne korenie, majorán, rascu a hladkú múku. Všetko dobre premiešame a po ochutnaní zmesi podľa potreby dosolíme. Vysmážame na rozpálenom oleji dozlata.

  2. 2

    Šalát: zeleninu umyjeme.Uhorky šúpeme a na stredne veľké kocky nakrájame. Rovnako aj paradajky. Papriku nakrájame na pásiky a cibuľu na menšie kocky. Premiešame spolu s pridanou soľou čiernym korením a korením tzaziky. Zakvapneme octom balzamiko a polejeme olivovým olejom. Pridáme na kocky nakrájaný čerstvý ovčí syr a zľahka premiešame. Podávame čerstvý alebo zachladený spolu s plackami.

ohodnoť recept:
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist