Zemiakovo-tekvicové placky so šopským šalátom

Autor receptu: roothan

Tento recept je variáciou na Šopský šalát a trochu pozmenené zemiakové placky ako tip na rýchly obed v horúcom dni. Je to zdravá osvieženie v podaní zeleniny a placky skvele zasýtia.

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. PLACKY: Tekvicu očistíme a na strúhadle nahrubo nastrúhame.Pridáme soľ a necháme 10 minút stať.potom tekvicu jemne vyžmýkame a pridáme rovnako nestrúhané zemiaky.Do zmesi primiešame najemno postrúhaný cesnak a cibuľu. Pridáme vajíčka, čierne korenie, majorán, rascu a hladkú múku. Všetko dobre premiešame a po ochutnaní zmesi podľa potreby dosolíme. Vysmážame na rozpálenom oleji dozlata.
  2. Šalát: zeleninu umyjeme.Uhorky šúpeme a na stredne veľké kocky nakrájame. Rovnako aj paradajky. Papriku nakrájame na pásiky a cibuľu na menšie kocky. Premiešame spolu s pridanou soľou čiernym korením a korením tzaziky. Zakvapneme octom balzamiko a polejeme olivovým olejom. Pridáme na kocky nakrájaný čerstvý ovčí syr a zľahka premiešame. Podávame čerstvý alebo zachladený spolu s plackami.