Zemiakovo-špenátový prívarok fotorecept

stephanus - bez fotkystephanus, 19. januára 2017
Zemiakovo-špenátový prívarok (fotorecept)
Foto: stephanus
2
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
100 g
2 -3 ks
2 - 3 ks
1 PL
štipka
1 ks
 na koniec nožíka




Postup

  1. 1

    Do vody pridám bobkový list, prekrojenú cibuľu a nakrájané zemiaky.

    Zemiakovo-špenátový prívarok (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do mixéra (ja som mal po ruke smootie maker) pridáme špenát, cesnak (vnútro strúčikov povyberame, mňa páli záha z nich), z hrnca povyberáme uvarenú cibuľu a za naberačku zemiakov.

    Zemiakovo-špenátový prívarok (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Celú zmixovanú masu vlejeme nazad do hrnca, maker vypláchneme trochou mlieka (nie je nutné). Necháme prejsť varom.

    Zemiakovo-špenátový prívarok (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dochucujem na konci, soľ, korenie a pl. lyžica jablčného octu a kúsoček masla.

    Zemiakovo-špenátový prívarok (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podávame s obľúbenými pochutinami, ja som zvolil vajíčko a posypal chia semiačkami. Jednoduché, chutné, zdravé bez múky a oleja. Dobrú chuť.

    Zemiakovo-špenátový prívarok (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

luciak
Zaujimave, vyskusam niekedy aj takto. Akurat u nas nikdy nedavame do spenatu na dochutenie ocot.
evanaaa
Niečo nové, špenátové.....zdá sa mi to zaujímavé a aj dobré, tiež by som ocot nedávala, inak fajn.....
lindia
Vaaau, vyskusane, dokonaleee z cerstveho spenatu!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia