Zemiakovo-cuketová príloha k pečenému mäsu (fotorecept)
Autor receptu: evusik
Asi pred rokom som pridala recept na Kura v cuketovej omáčke a recept na Kura s cuketovými zemiakmi. Tento recept je spojenie týchto dvoch receptov a musím povedať, že vydarené....
20 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Postup na túto perfektnú prílohu je veľmi jednoduchý. Priamo do zapekacej misy, alebo pekáčika nastrúhame cukínu, zemiaky, cibuľu a cesnak. Pomer zemiakov a cukety by mal byť 1:1
- osolíme, okoreníme, pridáme 1-2 kelímky kyslej smotany...
- dobre zamiešame a uhladíme...
- na takto pripravený základ dáme ľubovoľné osolené a okorenené, mäso. Ja som dala kura a bravčové plecko nakrájané na menšie kúsky, posypané ešte červenou paprikou.
- zakryjeme a dáme piecť na 180°C asi na 50-60 minút. Záleží od množstva mäsa. Keď je mäso upečené odokryjeme a necháme zapiecť. Ja som pri zapekaní bravčové mäso mierne zatlačila do zemiakov aby neprihorelo
- a môžeme podávať... u nás to chutilo celej rodine a bravčové upečené v tomto základe bolo úplne super .-)