Kura s cuketovými zemiakmi fotorecept

evusik - fotkaevusik, 27. júla 2012
Kura s cuketovými zemiakmi (fotorecept)
Foto: evusik

Keďže mám momentálne plno iných povinností, snažím sa variť čo najrýchlejšie - čiže najlepšie všetko naraz v jednom hrnci... a toto bola celkom vydarená Zobraziť celý popisKeďže mám momentálne plno iných povinností, snažím sa variť čo najrýchlejšie - čiže najlepšie všetko naraz v jednom hrnci... a toto bola celkom vydarená kombinácia :-)

4
porcie
30 minút
príprava
80 minút
na 200 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    Cuketové zemiaky - nachystáme si všetku potrebnú zeleninu, množstvá som nepísala, cuketa a zemiaky by mali byť v pomere 1:1, cibuľa a cesnak na chuť a rajčina na farbu :-)

    Kura s cuketovými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    všetko postrúhame na tenké plátky, ja som použila robot, a pridáme nasekané bylinky - petržlenovú vňať, oregáno, tymián, estragón, alebo čo doma máte, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením

    Kura s cuketovými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pokvapkáme olejom a všetko dobre premiešame. Dáme do pekáča a dobre utlačíme. Navrch poukladáme kúsky kuraťa. To moje malo štyri nohy a šesť krídiel, ale vy dajte také aké máte :-) osolíme, okoreníme, opaprikujeme, pokvapkáme olejom, zakryjeme alobalom

    Kura s cuketovými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a pečieme na 200°C asi 60 minút, potom odokryjeme a zapečieme podľa potreby.... cuketa si pustí samozrejme veľa šťavy, ta sa trošku zredukuje pri zapekaní, ale trochu šťavičky na tanieri poteší, mňa teda určite ....

    Kura s cuketovými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    podávame so zeleninovým šalátom ....

    Kura s cuketovými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

afataga
robievam trochu podobne a zemiaky pomiesam so sampionmi alebo hlivou, vyskusaj, tiez je to dobre a smotana tiez tomu neublizi :-)
evusik
@afataga šampiňóny sú perfektná voľba a určite aj smotana, ale momentálne sa snažím vynechať všetko kalorické, no a bez smotany sa žiť dá :-)
ďakujem za komentíky :-)
martamm
Perfektné, hlavne tá príloha je veľmi zaujímavá, takže zajtra na obed bude mať Tvoj recept u nás premieru :)
zdezda
@evusik , toto nemá chybu, rada robím v jednom pekáči celý obed :-), hlavne teraz, v lete, dobrý nápad s tou pomiešanou zeleninkou
evusik
@afataga zajtra ide môj na hríby... keby tak doniesol nejaké dubáčiky to by bolo... ale uspokojím sa aj s bedľami... ale ja sa uspokojím s každým hríbom :-) pretože ich milujem a šampiňóny nabudúce dám, len ten môj ma šokoval keď som mu povedala, že zajtra bude cukína a on na to, že: už zase???? má smolu, chalaň :-)
mariaklara
Všetky tvoje recepty sú suprové, ako aj tento, ukladám, keď vyskúšam, napíšem.
evusik
veru @bozulka ťažko sa odoláva keď odrazu človek nemôže, alebo by nemal jesť to čo jedával celý život... a čo je ešte k tomu aj dobré.... našťastie ja mám rada aj takéto akože plané jedlá, ale veru často zhreším, nemám takú pevnú vôľu... ale snažím sa variť čo najjednoduchšie a čo najmenej kalorické jedlá, ale aby boli aj chutné...
matilda143
@Evusik dnes vyskúšané bez paradajky na základe som piekla šišky z mletého mäsa so slaninovou prikrývkou, veľmi chutná neokukaná príloha ďakujem .


mijaita
@Evusik i bez kurete vyborné. Inspiraci jsem hledala v cukinove databazi, zvitezilas! Krome vseho jsem pridala jeste jeden porek, par hub co mi zbylo, citronovy Raciol, tymian, oregano a tu smetanu. Ne tucnou, ale Gran Cucinu, sojovou. Super lehka vecere. Zeleninu ja muzu kazdy den. Dik za inspiraci!


evusik
@Mijaita (16.9.2017 20:29) u nás je momentálne cuketové obdobie, mali sme ich toho roku veľa a tak som cuketu dávala hádam všade, aj dnes idem piecť pstruhov a k tomu veľa zeleniny, niečo podobné ako je tento recept len tam bude menej zemiakov a viac všelijakej zeleniny, samozrejme aj cuketa... teším sa, že ti chutilo a ďakujem za krásne foto :-)

mijaita
@Evusik mam v pocitaci i na Varese databazi receptu z cuket a dyni, take v nich ted svistim! :-) Dnes bude take dalsi. Rada vybiram z tech ulozenych, ktere jsem jeste nedelala. I ja tu mam nejake rec, kdyby ti dosla inspirace, cihni ke mne!
evusik
@Mijaita u mňa je to to isté, hľadám nové recepty a keď si už myslím, že nič nové sa vymyslieť nedá tak nájdem skvelý recept na mafiny na slano alebo cuketové paličky... my teraz fičíme na cuketovej polievke s cuketovými slížikmi a restovanými paradajkami to je úplná delikatesa :-) idem kuknúť aj tie tvoje recepty :-)

mijaita
@Evusik tu polevku pridej do receptu! Take ji varim, rozmixuju varenou cuk a pridam ty spagety cuketove, ale pridam sladkou thajskou omacku, smetanu a jidasove ucho. Jak restujes rajcata? Jen kousky bez seminek?
evusik
@Mijaita recept na polievku pridám... smotanu niekedy dám, niekedy nedám, keď nedám smotanu, pridám zemiaky a chutí mi to viac ako so smotanou a restujem cherry paradajky prekrojené pozdĺžne, soľ, MČK, štipku cukru a dobrý oli olej - je to moc dobré :)





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia