Zemiakové slíže 青椒土豆丝

2010 - bez fotky2010, 27. marca 2015
Zemiakové slíže  青椒土豆丝
Foto: 2010

Nedavno tu bola diskusia ze zemiaky sa nevaria v kyslej vode. No zabudli to povedat cinanom ktory na severe ciny kde nerastie ryza maju Zobraziť celý popisNedavno tu bola diskusia ze zemiaky sa nevaria v kyslej vode. No zabudli to povedat cinanom ktory na severe ciny kde nerastie ryza maju taky iny recept, uz som ho raz pridal ale tento je taka domaca cinska varianta receptu. 青椒土豆丝 mal 596 931 prezreti... tu je moj stary varechacsky recept z 2011 Zemiakové rezance - Qing jiao tu dou si

60 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

 (MSG)




Postup

  1. 1

    Vacsie zemiaky osupeme a skrabkou nastruhame na najjemnejsie slize ako sa nam podari a hned ich dame macat do vody aby nam nezcerneli, a co je hlavne aby sme sa zbavili skrobu. Vymenime vody a macame aj hodinu az je cista.

  2. 2

    Do rozpaleneho woku s trochou oleja dame oprazit cesnak a pridame na slize nakrajanu papriku a stir fry.

  3. 3

    Zemiakove slize scedime pridame do rozpaleneho woky k cesnaku a paprike , stir fry minutu - dve pridame par lyzic octu ( 4 % ) a pol lyzicky MSG - glutamatu ( na slovensku sol , korenie) alebo ako robia v cine namiesto octa podlejeme kyslou vodou - nalevom z uhoriek a dusime par minut.Zemiaky maju byt uvarene ale chrumkave . Nakoniec pridame na chut trochu sojovej omacky na chut. Prizdobime jarnou cibulkou a mame tradicnu prilohu zo severu ciny ktoru asi nenajdete v cinskej restauracii v europe. PS: Nikdo zo stravnikov neuhadne ze su to zemiaky ked sa odstrani skrob

Diskusia k receptu

babav
Krasne !Hovori sa , ze zemiak je najvacsi blazon,da sa pripravit nespocetnymi sposobmi :-).
dellawar
Už tam chýba iba zopár Éčok a kečup a potom už naozaj nik neuhádne čo to je.
evanaaa
Takže, v tomto prípade ten ocot, alebo teda, kyslé prostredie zaručuje, že sa tie jemné zemiakové slížiky nerozvaria, ozaj pekné, inak, vypádajú, ako ryžové rezance:)
A @dellawar , ako si všímam, ten sa asi zaregistroval, len aby sem hádzal nemiestne, kritizujúce a iné poznámky. Divím sa, že ho to baví, starého chlapa, asi sa v tom len vyžíva, lebo iné príspevky tu nemá......
1x safran
denyany
Ozaj by som nikdy neuhádla, že je to zo zemiakov. Ale prečo nie?
dellawar
Prepáč. Tá moja poznámka je za pol lyžičky MSG - glutamanu.
2010
@dellawar nechybaju tam ecka su tam- E 621 tak ako to robia v cine lebo je to cinsky recept.
Aj ja ho pouzivam, dovod mam vrodenu srdcovu vadu nie som nan alergicky a je to najlepsia nahrada soli. Tretina malej lyzicky
MSG = 1 lyzicka soli
Inac co ma prekvapilo ze je este25 chemikalii ktore sa bezne pouzivajua nemaju pridane cislo E ( napriklad zlta potravinarska farba co pouzivaju pri peceni)
 www.dermnetnz.org/reactions/e-numbers.html...
frezia68
@2010 :veľmi zaujímavý recept,už je uložený a 5* si zaslúži.E 621 síce pôsobí nepriaznivo,ale sú aj horšie-výrazne nepriaznivé.A keby sme vedeli,čo konzumujeme v dovozovej zelenine,ovocí,mäse.......:-( a ešte všelikade.....niekedy si myslím,že sme už zakonzervované.Ale čo mladí?
tassiedevil
@frezia , my vieme, čo je v tej dovozovej zelenine a ovocí, pred nedávnom ludia dostávali "hepatitis A" žltčku od čučoriedok dovezených z Cíny...údajne boli hnojené ľudskými fekáliami.......nič dovezené z Cíny nekupujte, používajú veľa postrekov a umelých hnojív.....a Boh vie čo ešte..... nakoniec všetko čo je tam vyrobené je "rubish".....
tassiedevil
snažíš sa vyvrátiť, že zemiaky sa dajú uvariť v kyslom prostredí? však to nie je varené, čo si ty uviedol.... varené a zároveň chrumkavé to nefunguje.... uvaria sa, to máš pravdu, ale sú sklovité.....pečené a chrumkavé to áno....sorry, nič po zlom....
1x safran
janea
Zaujimave, nezvycajne, laka vyskusat, ukladam do KK a hviezdickujem.:)
drajan
mám doma "špagetovač" na zeleninku ...vyskúšam
mariamka
cina je same ecko, pekna fotka /ako vzdy/, myslim, keby sme tam zili, tak by sme sa ztotoznili, inak asi nie
erikao
dobre a čo je stir fry? akože rýchlo za pohybu opiecť? napísané je to tam akoby to bolo treba pridať, ale medzi surovinami to nie je



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia