Zemiakové slíže 青椒土豆丝

Autor receptu: 2010

Nedavno tu bola diskusia ze zemiaky sa nevaria v kyslej vode. No zabudli to povedat cinanom ktory na severe ciny kde nerastie ryza maju taky iny recept, uz som ho raz pridal ale tento je taka domaca cinska varianta receptu. 青椒土豆丝 mal 596 931 prezreti... tu je moj stary varechacsky recept z 2011 Zemiakové rezance - Qing jiao tu dou si

60 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Vacsie zemiaky osupeme a skrabkou nastruhame na najjemnejsie slize ako sa nam podari a hned ich dame macat do vody aby nam nezcerneli, a co je hlavne aby sme sa zbavili skrobu. Vymenime vody a macame aj hodinu az je cista.
  2. Do rozpaleneho woku s trochou oleja dame oprazit cesnak a pridame na slize nakrajanu papriku a stir fry.
  3. Zemiakove slize scedime pridame do rozpaleneho woky k cesnaku a paprike , stir fry minutu - dve pridame par lyzic octu ( 4 % ) a pol lyzicky MSG - glutamatu ( na slovensku sol , korenie) alebo ako robia v cine namiesto octa podlejeme kyslou vodou - nalevom z uhoriek a dusime par minut.Zemiaky maju byt uvarene ale chrumkave . Nakoniec pridame na chut trochu sojovej omacky na chut. Prizdobime jarnou cibulkou a mame tradicnu prilohu zo severu ciny ktoru asi nenajdete v cinskej restauracii v europe. PS: Nikdo zo stravnikov neuhadne ze su to zemiaky ked sa odstrani skrob