Zemiaková knedľa

sandriSandri, 44 ročná žena, Košice, 3. mája 2010 11:46
Ďalšie jej recepty »

Notoricky známa príloha, u nás doma najobľúbenejšia verzia knedlíku. Pridávam tento recept preto, lebo je veľmi jednoduchý a pri dodržaní množstiev sa môžete spoľahnúť, že bude taký, aký má byť, nie mäkký ako blatko, nie tvrdý ako ... neviem čo, proste super ....

4
porcie
15 min
príprava
20 min
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
1 ks
4 PL
12 PL

Postup prípravy

  1. 1

    Vychladené zemiaky uvarené v šupke (najlepšie uvarené predchádzajúci deň) očistíme, nastrúhame na hrubo a pridáme celé vajíčko, krupicu a hrubú múku.

  2. 2

    Spracujeme cesto, z ktorého si vytvarujeme knedlík. Ja robím buď väčšie guľky, tie potom na tanieri len prerežem na polovicu alebo valčeky, z ktorých nakrájam kolieska. Dáme ich do vriacej osolenej vody a varíme 20 minút (presne) od vloženia do vody. Vyberieme .... i podávame :)) Je možné ich variť aj zabalené v utierke alebo potravinovej fólii, ale vôbec to nie je nutné. Ja ich varím priamo vo vode.

  3. 3

    V originálnom recepte je detská krupica, ale robila som ich aj s hrubou krupicou, tiež je to super. Do času prípravy som samozrejme nezapočítala varenie a chladenie zemiakov :))

ohodnoť recept:
Hlasovali 3 ľudia (3,7 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist