Zemiaková kaša 5x inak

tanulik - fotkatanulik, 4. novembra 2013

Zemiaky sa hodia takmer ku každému jedlu. A aby sme stále nepodávali "obyčajnú" zemiakovú kašu, môžeme si ju obzvláštniť.

30 minút
príprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Zemiaky si uvaríme do mäkka a zlejeme tak, aby nám ostala voda na spodku hrnca. V teplom mlieku roztopíme maslo a prilejeme do zemiakov a rozmixujeme.

  2. 2

    S bryndzou a slaninkou- do teplej zemiakovej kaše pridáme 2 bryndze. Na oleji si osmažíme slaninku a pridáme ku kaši, dobre premiešame.

  3. 3

    S karí korením a cesnakom- na oleji dozlatista opražíme 4 pretlačené strúčiky cesnaku. Cesnak, 1 ČL karí korenia a čierne korenie pridáme ku kaši.

  4. 4

    So syrom a pažítkou- do teplej zemiakovej kaši pridáme syr v črievku a čerstvú pažítku. Môžete pridať aj trošku kyslej smotany na vylepšenie chuti.

  5. 5

    S bazalkou a pestom- do vyšľahanej zemiakovej kaše pridáme 2PL olivového oleja, 1 PL pesta a posekané listy z čerstvej bazalky. Pri podávaní môžeme posypať strúhaným parmezánom.

  6. 6

    S hubami a cibuľou- na oleji osmažíme 1 nadrobno posekanú cibuľu a pokrájané šampiňóny. Vmiešame do zemiakovej kaše a pridáme čierne korenie.

Diskusia k receptu

violeta
Je to naozaj zaujímavé, vyskúšala som bryndzovo-kôprovú variáciu s tým, že zemiaky som varila vo vode s rascou. Podávala som s pečeným zubáčom a šalátom. Jedlo to určite "ozvláštnilo" Ďakujem za inšpiráciu. :-)
evanaaa
Mám rada zemiakovú kašu, aj fučku, pyré, a aj šťuchané zemiaky, sú to všetko dobré prílohy a ako vidím, kaša a aj pyré sa dá robiť na viaceré spôsoby, to sa mi píči, ja som robila s cibuľkou a s pažítkou.
evanaaa
Pánabeka, to som ale napísala....prepáčte, vypadá to špatne a le malo tam byť -.....to sa mi páči, hlúpy preklep!
irenaw
@evanaaa každému sa stane :-) ale fakt, keby si chcela, tak sa ti to takto nepodarí, náhoda je blbec. úplne ťa vidím, ako ti oči vyliezli, keď si to uvidela ;-)))
zolik
My mame tiez taky nas domaci recept na "iné" pyré: 1/2 davky zemiakov a 1/2 davky celeru spolu uvarit a vymiesat, dochutit muskatovym orieskom, alebo kvetom. A moje najoblubenejsie pyré je do hotovej zmesi pridat listky nahrubo nasekanej Rocolly, pokvapkat olivovym olejom, posypat Parmezanom a uz ani prilohu nepotrebujem.
tanulik
som rada, ze vas recept zaujal a dakujem za dalsie tipy :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia