Zemiaková kaša 5x inak

Autor receptu: tanulik

Zemiaky sa hodia takmer ku každému jedlu. A aby sme stále nepodávali "obyčajnú" zemiakovú kašu, môžeme si ju obzvláštniť.

30 minút
príprava

Postup

  1. Zemiaky si uvaríme do mäkka a zlejeme tak, aby nám ostala voda na spodku hrnca. V teplom mlieku roztopíme maslo a prilejeme do zemiakov a rozmixujeme.
  2. S bryndzou a slaninkou- do teplej zemiakovej kaše pridáme 2 bryndze. Na oleji si osmažíme slaninku a pridáme ku kaši, dobre premiešame.
  3. S karí korením a cesnakom- na oleji dozlatista opražíme 4 pretlačené strúčiky cesnaku. Cesnak, 1 ČL karí korenia a čierne korenie pridáme ku kaši.
  4. So syrom a pažítkou- do teplej zemiakovej kaši pridáme syr v črievku a čerstvú pažítku. Môžete pridať aj trošku kyslej smotany na vylepšenie chuti.
  5. S bazalkou a pestom- do vyšľahanej zemiakovej kaše pridáme 2PL olivového oleja, 1 PL pesta a posekané listy z čerstvej bazalky. Pri podávaní môžeme posypať strúhaným parmezánom.
  6. S hubami a cibuľou- na oleji osmažíme 1 nadrobno posekanú cibuľu a pokrájané šampiňóny. Vmiešame do zemiakovej kaše a pridáme čierne korenie.