Zeleninová polievka s krevetami (fotorecept)

Autor receptu: strigus

Dnešný výmysel, resp. kombinovanie už poznaného.

5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nadrobno nakrájanú cibuľku na masle opečieme, až je sklovitá, pridáme na plátky nakrájaný cesnak a nasypeme bylinky (ja som použila zmes bylinkové maslo - sušené: cesnak, cibuľa, pažítka, rozmarín, soľ). Trocha premiešame nad plameňom.
  2. Pridáme zeleninu, podlejeme, ochutíme (soľ, ČMK a ten červený fliačik je čili omáčka) a necháme variť, kým nie je zelenina mäkká.
  3. Uvarenú zeleninu v polievke rozmixujeme, pridáme smotanu na varenie a necháme prejsť varom pár minút. Do hotovej polievky pridáme krevety (samostatne varené v osolenej vode cca 5 min.), necháme minútku prevrieť a môžme podávať. Chuťovo vhodný a aj pekný je malý kopček šľahačky posypaný pažítkou, žeruchou, medvedím cesnakom alebo niečím iným po ruke.