Zeleninová polievka
Zeleninová polievka

Zeleninová polievka a kuracie s fazuľkou z jedného hrnca

zajomato - fotkazajomato, 9. septembra 2017
Zeleninová polievka a kuracie s fazuľkou z jedného hrnca
Foto: zajomato

Chcem sa priznať, že varenie je pre mňa zážitok a nechcem ho zameniť za varenie ako preteky s časom, nepoužívam pri tom miery a Zobraziť celý popisChcem sa priznať, že varenie je pre mňa zážitok a nechcem ho zameniť za varenie ako preteky s časom, nepoužívam pri tom miery a váhy ani hodinky, doteraz som sa snažil prispôsobiť, ale oberá ma to o pôžitok z príjemnej činnosti, spolieham sa na skúsenosti a inšpiráciu, okrem iného si myslím, že každý má vlastný meter na činnosti, ktoré v živote vykonáva

Suroviny





Postup

  1. 1

    Do hrnca nalejem olej, skôr menej ako veľa, a opražím cibuľu, zalejem trochou vody a vložím zelenú fazuľku. Zasypem trochou vegety a korenia, soľ nepoužívam. Nechám dusiť a podľa potreby dolievam horúcou vodou, postupne pridávam mrkvu prerezanú na polovičky, rozložím listy špenátu a čerstvej kapusty a navrch cuketu na štvrtiny.

  2. 2

    Do panvice s olejom rozložím kuracie mäso, ja mám najradšej krídla, niekoľko plátkov zázvoru a nakrájanú cibuľu, nechám mäso opražiť, pridám červenú papriku, zalejem vodou a nechám dusiť, kým nie je mäso mäkké.

  3. 3

    Z hrnca postupne vyberám cuketu, kapustu, špenát, mrkvu a dusím kým nie je fazuľa mäkká. Potom hrniec zložím z ohňa, pripravím si šalát z uhorky, ktorú nastrúham do misky, pridám rozdrvený cesnak a zalejem cmarom.

  4. 4

    Udusené mäso odkryjem a nechám mierne opražiť. Udusenú fazuľku rozdelím na dva taniere, do prvého priložím pokrájanú zeleninu, zalejem vývarom a pridám lyžicu jogurtu, polievku možno jesť aj studenú. Na druhý tanier k fazuľke priložím mäso a dobrú chuť.

Diskusia k receptu

jojino
Tiež som zástancom toho, že "čím míň, tým líp.
Pri tomto recepte ani človek nevie, čo to vlastne papa. Jogurt? Cmar? Mrkvu, cibuľu, špenát? Kapustu, cibuľu, cuketu? Fazuľu, zázvor, uhorku, papriku? Cesnak? Vegetu, olej, mäso kuracie? e to mižmaž.