Zeleninová čalamáda

guzmania - fotkaguzmania, 12. septembra 2012
Zeleninová čalamáda
Foto: guzmania

U nás doma máme radšej zaváranu zeleninu ako ovocie. Takže počas leta vymýšľame rôzne kombinácie zavárania. Tento recept na čalamádu mám od starej mamy Zobraziť celý popisU nás doma máme radšej zaváranu zeleninu ako ovocie. Takže počas leta vymýšľame rôzne kombinácie zavárania. Tento recept na čalamádu mám od starej mamy a musím uznať, že mi chutí asi najviac :)

10 minút
tepelná úprava

Suroviny

4  kg
3  kg
3  kg
1  kg
1  kg
1  pohár
1  liter
80  dkg
1  ks




Postup

  1. 1

    Narežeme si zeleninu. Kapustu (môžte použiť aj červenú, čalamáda dostane peknú farbu) nastrúhame, uhorky, papriku, cibuľu a mrkvu nakrájame na tenké kolieska a všetko premiešame s olejom. Môžme pridať aj chilli papričky, kto má rád pikantné.

  2. 2

    Nálev si uvaríme z 3 litrov vody, octu,cukru a nakladača. Hotový precedený nálev pridáme k zelenine a ihneď dávame do pripravených zaváraninových fliaš.

  3. 3

    Sterilizujeme vo vriacej vode 10 min.

Diskusia k receptu

malusa
A je potom ta calamada chrumkava alebo makka?
zdezda
Tvoj recept som si uložila, no nie do kolónky zaváranie, ale šaláty. Vyskúšam ho urobiť aj tak, že ho po odstáti iba natlačím do pohárov a dám bez sterilizácie do chladu, nuž a potom do temna/v paneláku špajza ,na spodku/samozrejme, že použijem na prvýkrát (zatiaľ)iba tretinu danej dávky spomínaných surovín, už sa na šalátikovú čalamádu tešííííím :-)
guzmania
ja som skusala aj bez oleja ..ale lepsie bolo s olejom :)
evanaaa
Mám ešte od minulého roka z takých istých surovín, tie štiplavky (feferónky) som pridala tiež, ale olej nikdy nedávam do čalamád ä načo zbytočne, akú má tam funkciu?), ale ja mám rada zasa mäkšie, mne tvrdšia zelenina vadí, aj uhorky nemáme radi tvrdé, ale to už je vec chuti každého.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia