Zeleninová čalamáda

Autor receptu: guzmania

U nás doma máme radšej zaváranu zeleninu ako ovocie. Takže počas leta vymýšľame rôzne kombinácie zavárania. Tento recept na čalamádu mám od starej mamy a musím uznať, že mi chutí asi najviac :)

10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Narežeme si zeleninu. Kapustu (môžte použiť aj červenú, čalamáda dostane peknú farbu) nastrúhame, uhorky, papriku, cibuľu a mrkvu nakrájame na tenké kolieska a všetko premiešame s olejom. Môžme pridať aj chilli papričky, kto má rád pikantné.
  2. Nálev si uvaríme z 3 litrov vody, octu,cukru a nakladača. Hotový precedený nálev pridáme k zelenine a ihneď dávame do pripravených zaváraninových fliaš.
  3. Sterilizujeme vo vriacej vode 10 min.