Želé pohár
Želé pohár

Želé pohár s čokoládovým krémom podľa Jozefíny Zaukolcovej

Jozefína Zaukolcová
cukrárka, 22. augusta 2023
Želé pohár s čokoládovým krémom podľa Jozefíny Zaukolcovej
Foto: Michal Pišný

Lahodný osviežujúci želé pohár s bielou čokoládou podľa uznávanej cukrárky a porotkyne šou Pečie celé Slovensko.

6
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Pomarančové želé:
100 ml
100 ml
2 plátky (3 g)
Želé z červeného ovocia:
100 ml
1 plátok (1,5 g)
Biely čokoládový krém:
140 g (33 %)
75 g




Postup

  1. 1

    Pomarančové želé: Pomarančovú šťavu a džús prevaríme. Odstavíme a ešte do teplého primiešame želatínu, ktorú sme vopred namočili do studenej vody. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Vlažné pomarančové želé nalejeme do pripravených pohárov a necháme stuhnúť.

  3. 3

    Želé z červeného ovocia: Džús z červeného ovocia (červené alebo čierne ríbezle, maliny, jahody, brusnice) prevaríme, do teplého primiešame želatínu, ktorú sme vopred namočili do studenej vody, a necháme vychladnúť. Potom opatrne nalejeme na stuhnuté pomarančové želé v pohároch.

  4. 4

    Čokoládový krém: Nalámanú bielu čokoládu rozpustíme so 40 g smotany, necháme vychladnúť. Potom primiešame vyšľahaný zvyšok smotany (100 g) a krém navrstvíme na želé v pohároch.

  5. 5

    Ak chceme dosiahnuť zaujímavý efekt, môžeme poháre nakloniť a potom do nich postupne liať želé. Ďalšiu vrstvu nalievame vždy až vtedy, keď predošlá stuhla.

Diskusia k receptu

siuuu
Vyzerá nádherne ... až ľutujem, že ja nemusím tento druh dezertov.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia