Želé pohár

Želé pohár s čokoládovým krémom podľa Jozefíny Zaukolcovej

Autor receptu: redakcia

Lahodný osviežujúci želé pohár s bielou čokoládou podľa uznávanej cukrárky a porotkyne šou Pečie celé Slovensko.

6
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pomarančové želé: Pomarančovú šťavu a džús prevaríme. Odstavíme a ešte do teplého primiešame želatínu, ktorú sme vopred namočili do studenej vody. Necháme vychladnúť.
  2. Vlažné pomarančové želé nalejeme do pripravených pohárov a necháme stuhnúť.
  3. Želé z červeného ovocia: Džús z červeného ovocia (červené alebo čierne ríbezle, maliny, jahody, brusnice) prevaríme, do teplého primiešame želatínu, ktorú sme vopred namočili do studenej vody, a necháme vychladnúť. Potom opatrne nalejeme na stuhnuté pomarančové želé v pohároch.
  4. Čokoládový krém: Nalámanú bielu čokoládu rozpustíme so 40 g smotany, necháme vychladnúť. Potom primiešame vyšľahaný zvyšok smotany (100 g) a krém navrstvíme na želé v pohároch.
  5. Ak chceme dosiahnuť zaujímavý efekt, môžeme poháre nakloniť a potom do nich postupne liať želé. Ďalšiu vrstvu nalievame vždy až vtedy, keď predošlá stuhla.