Zapekaný syr s medom fotorecept

Imre Bindics a Jozef Szerencsés
executive chef a šéfkuchár hotela Amade Chateau Vrakúň, 20. februára 2014
Zapekaný syr s medom (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
150 g
100 g
100 g




Postup

  1. 1



    Syr nakrájame na väčšie kusy (závisí od toho, aký druh syra máme), poriadne polejeme medom a vložíme do rúry do 200 stupňov alebo použijeme ručný horák, aby med skaramelizoval.

  2. 2



    Do masla vmiešame nadrobno nasekané bylinky a poriadne premiešame. Trošku osolíme.

  3. 3



    Keď je syr upečený, položíme ho na tanier a na každý dáme kúsok bylinkového masla, aby sa roztopilo. Podávame s rukolou, ochutenou troškou olivového oleja a citróna.

  4. 4

    Vareškov tip: Výbornou alternatívou tejto lahôdky sú niektoré z kozích syrov. Môžete vyskúšať aj syr typu camembert alebo slo-venský parený ovčí syr.

Diskusia k receptu

katka78
@afataga bohužiaľ, niekedy je chuť na úkor zachovania prospešných látok v niektorých surovinách. Ja osobne milujem kombináciu zapečený syr+med (+bylinky, jadrá orechov, brusnice ..), ten med dodá neskutočnú chuť. Na druhej strane čaj si sladím medom až vlažný, aby si uchoval prospešné látky. V každom je to o inom.
jozka2
jednoduchy recept a dobra rychlovka,ja si k nemu dam viac salatu a vecera je na stole.
ilusa
moze to byt dobre,dosial som robila iba syr s brusnicami,ale tento tiez vyskusam
elixir
Dnes som recept skúšala, tak zo zvedavosti... nikdy by ma asi nenapadlo, piecť Camembert s medom. Chutilo to veľmi dobre, chválim, boli sme spokojní... :) a je to aj poriadne sýte- no, veď polka Camembertu, tak nečudo...







SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia