Zapekaná ryba
Zapekaná ryba

Zapekaný morský vlk s ryžou a paradajkami

ryzasos - fotkaRyža SOS, 2. januára 2024. Komerčný recept.
Zapekaný morský vlk s ryžou a paradajkami
Foto: ryzasos

Doprajte si jedlo plné aromatických byliniek, šťavnatého morského vlka a krémovej syrovej omáčky s ryžou SOS Jasmine.

4-6
porcie
25 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
600 g (filety)
500 g
1 hrnček (strúhaná)
1 hrnček (strúhaný)
1 ks
3 strúčiky
1 ČL
1 ČL
2 PL
 čerstvá




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejte na 190 °C a ryžu uvarte podľa pokynov na obale.

  2. 2

    Filety morského vlka dochuťte čiernym korením, sušeným oreganom, bazalkou a soľou.

  3. 3

    Na veľkej panvici orestujte na olivovom oleji nasekanú cibuľu a cesnak. Pridajte filety morského vlka a opekajte z každej strany 3 minúty. Vyberte z panvice.

  4. 4

    Vo veľkej miske zmiešajte uvarenú ryžu, drvené paradajky, strúhanú mozzarellu a parmezán. Pridajte opečeného morského vlka s cibuľou a cesnakom. Dôkladne premiešajte.

  5. 5

    Zapekaciu misku vymažte olejom. Presuňte do nej zmes ryže s morským vlkom a rovnomerne ju rozotrite.

  6. 6

    Pečte v predhriatej rúre 20-25 minút.

  7. 7

    Zapekaciu misu vyberte z rúry. Ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou. Nechajte chvíľku vychladnúť a podávajte.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia